Александър Сиди: Оставането на всяка цена във властта е абсурдно

0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Днес разговорите на Коалиционния съвет не са толкова по отношение на персоналните промени, защото не е въпроса да стане Иван, за да седне Петър на неговото място, а въпросът е на политики, които правителството ще изпълни до края на този мандат, политики, които за съжаление бяха забавени част от тях и това бяха и нашите критики към нашите партньори, коментира в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ на БНР народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Не е въпросът в това да направим всичко възможно за нашето собствено политическо оцеляване. ВМРО е организация на близо 130 години и в 90% от това време е била извънпарламентарна, по някое време е била дори забранена, но продължава да съществува, заяви той.

Така че оставането на всяка цена във властта е абсурдно и то въобще не ни минава през главите. Това, което искаме да направим, е да изпълним заедно с ГЕРБ ангажиментите си към българските граждани, а именно –  доходност и сигурност, категоричен е депутатът.

Аз съм изключително благодарен за гражданската енергия, която е на улицата, защото ние от много време казваме, че някои от решенията се взимат с подкрепата на ДПС, пак казвам доброволните отряди са типичен пример, посочи Сиди и допълни, че ората на улицата имат право да протестират, имат право да искат по-добър живот.

Аз имам, разбира се, критики към тези, които бяха излъчени или самоизлъчили се като ръководители на този протест, защото те подменят гражданската енергия, имам предвид адвокат Хаджигенов, който иска промени в Конституцията, с които да промени модела на семейство в България, да не е мъж и жена, а да бъде нещо друго. Аз съм сигурен, че хората, които блокират улици, хората, които са всеки ден на улицата, хората, които искат промяна в своя живот, със сигурност не искат промяна в Конституцията в тази посока, а искат по-скоро промяна в Конституцията в модела на управление или в модела и начина на правене на избори, заяви Сиди.

Депутатите приеха единодушно на първо четене внесените промените в Закона за задълженията и договорите. Измененията предвиждат въвеждането на 10-годишна абсолютна погасителна давност за частните задължения на физическите лица.

Това, което постигнахме с това решение на първо четене е, че всъщност залагайки тази 10-годишна абсолютна давност, ние на практика премахваме възможността в България да има вечни длъжници, коментира народният представител от ВМРО.

Цялото интервю с Александър Сиди можете да чуете в звуковияя файл >>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Юлиан Ангелов: Огромна част от хората не е по улиците и не иска оставка

С промените в Закона за задълженията са защитени и интересите на кредиторите, коментира депутатът Трябва да се отговори на очакванията на хората да има промени и повече морал в политиката, заяви в ефира на „България ОН ЕР“ народният представител от „Обединени патриоти“ и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Няма такива […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703