Красимир Каракачанов: Стига конфронтация между институциите, време е за диалог

0 0
Read Time:3 Minute, 22 Second

Счупените носове на полицаите не са от братски прегръдки. Полицията не е враг на обществото. Това трябва да спре!

Всеки може да протестира и да иска промяна за по-добър живот, но очаквам всички да призоват хората, които провокират полицията, да не го правят, те пазят нашия живот.

История на България го показва – когато институциите воюват нищо добро не се случва. От Обединени патриоти призоваваме за диалог между институциите. Те трябва да работят ръка за ръка, а не да нахъсват привържениците си един срещу друг. Не поставяйте българите един срещу друг, не оставяйте борбата да е брат срещу брат!

Това каза в изявление от Министерски съвет заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов относно състоялите се вчера протестни шествия в столицата.

Ето и цялото изказване:

Обръщам се и към братята българи.

Не съм вярвал, че на мен ще ми се наложи в качество си на министър на отбраната да коментирам изказване на Румен Радев, който уважавам, като представител на президентската институция и като офицер, но се налага. В България много често вече институциите воюват, вместо да са ръка за ръка.

Да започнем с онази случка, която разгневи всички – случката в Росенец. Едни гардове на НСО по брутален и глупав начин възпрепятстваха посещението на представители на Демократична България, които явно си правеха политически ПР. Този имот е продаден по времето на Иван Костов, а сега наследниците на тези партии ни питат какво правим.

Бях ясен и вчера – като политик и като министър на отбраната – не мога да изпълня исканията на НСО. А относно тези, които хвърлиха българското знаме – трябва да бъдат наказани. Тези, които сега говорят много по темата, не им се е налагало да бъдат на погребение на военен – българският флаг покрива целия ковчег.

НСО няма нищо общо с правителството. Искам да го кажа като човек, който е бил винаги с национално мислене и патриот. Познавам българската история. Разделението на властите е написано в Конституцията на България. Когато тези власти не работят заедно, в полза на хората, нищо добро не се случва. Това, което чух от Радев, но очаквах да чуя и друго, е че той призова полицаите да не изпълняват заповедите, да не изпълняват задачите си, но не чух призив към провокаторите. А аз следях и двата протеста, където от единия протест атакуваха полицията и хвърляха предмети и бутилки. Те искаха да се смесят с другия митинг. Бяха провокатори. Затова се обръщам към всички – всеки може да протестира и да иска промяна за по-добър живот, но очаквам всички да призоват хората, които провокират полицията, да не го правят, те пазят нашия живот, собственост. Полицията тази година е намалила с 40% битовата престъпност. Полицията не е враг на обществото. Всеки когато има нужда търси полицията – а не идва в Министерство на отбраната, Президентството и т.н.

Счупените носове на полицията не са от братски прегръдки. Призовавам и българската полиция да уважава протестиращите, но те трябва да се защитават. Историята на България го показва – когато институциите воюват нищо добро не се случва.

От името на Обединени патриоти призовавам за диалог. Стига 30 години конфронтация.

Защо когато от Обединени патриоти сме поставяли темата за ДПС, и за нашумелия наскоро техен обект, не получавахме подкрепата – нито на партиите, които днес протестират, нито на институциите, а получихме квалификации, че сме шовинисти и фашисти.

Преди 2 седмици не беше приета идеята за доброволните отряди, защо тогава никой нищо не каза в медиите. Явно не става въпрос за принципи, а за борба на власт.

Имаше един заместник-председател на Народното събрание, който казваше „Партии много – една е България“.

Като човек, който е организирал десетки протести, казвам Ви – може да си изразите мнението без да нападате полицията и да чупите. Не съм очаквал, че институциите ще влезнат в такава конфронтация. Рецептата е диалог, без насъскване на привърженици. Не само президентът и партиите, които го подкрепят, някои от тях маргинални, които виждат това като лесен начин да влезнат в следващото Народно събрание. Видя се, трябва спокойствие, всичко останало са празни приказки и нахъсване българи срещу българи, брат срещу брат.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ангел Джамбазки: Европа иска да изразходи още десетки милиони евро за „ромското включване“

В залата на Европейския парламент заместник-председателят на ВМРО и председател на делегацията в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки отново отвори темата за изливането на десетките милиони евро за т.нар. ромско включване, което всъщност е изразено в пълненето на джобовете на циганските барони. Това няма как да бъде позволено […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703