Каракачанов към ген. Станчев: Ще се вземат ли мерки за унизителния акт със захвърлянето на знамето ни?

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Българската армия защитава българската територия, а флотът – акваторията на страната. Нито един моряк от флота няма да бъде ангажиран с подобни необмислени писма като това, получено от НСО. Задавам сериозен въпрос към ген. Станчев – нито един български войник не е предал знамето ни, а ние питаме сега, като това не е политическо заяждане,  няма ли да се вземат мерки за този унизителен акт с захвърлянето на знамето от служител на НСО. Това заяви на брифинг в МС вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по повод случая в парк „Росенец“, цитиран от Новини.бг.

По искане на началника на НСО ген. Красимир Станчев морето пред парка „Росенец“ е трябвало да бъде строго охранявано и до него да не се допускат чужди лодки, като забраната е наложена в 21:00 ч. снощи и важи до 21:00 ч. на 15 септември.

В Бургас се провежда учението „Бриз 2020“ с НАТО. То няма общо с охраната на акватории и паркове, допълни още Каракачанов. 

По думите му плажовете са изключително държавна собственост и ако частни лица искат да ходят да се пекат, да се къпят – няма кой да ги спре.

Но, ако се правят протести – то има закон за митингите и събранията и те трябва да са съобразени с него, като съответната община разрешава или не да се проведе протест, обясни той.

Военно-морските сили се вадят само и единствено в държавен интерес, подчерта още Каракачанов.

Учението „Бриз“ няма да попречи, там няма да има стрелби и десанти, уточни още военният министър.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ангел Джамбазки: Европа не е единна

Европа не е единна, стана ясно, че Европа е на големите и малките, на западните и източните, на център и на периферия, заяви по повод гласуването в ЕП на пакета „Мобилност“ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той алармира, че пакетът дава възможност за заграбване на транспортния бизнес от турски […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703