Искрен Веселинов: Трябва да разсечем гордиевия възел с давността на дълговете

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Обсъждаме всички тежки решения, които са свързани с либерализацията на мерките или обратно – ако се налага тяхното затягане. Всичко се мери по много пъти и се решава много трудно, заяви в студиото на „Още от деня“ по БНТ съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов в коментара си за напрежението между институциите в държавата и актуалните законодателни предложения.

По думите му при приходите в хазната няма драматичен срив през първото шестмесечие.

В рамките на този месец ще имаме ясна прогноза за спада в БВП и тогава ще могат да се вземат някакви по-реалистични решения, добави той.

На въпрос на общото законодателно предложение на Патриотите и ГЕРБ за абсолютната 10-годишна давност на длъжниците Веселинов беше категоричен:

Гарантирам, че ние от ВМРО имаме твърдата воля да доведем въпроса докрай. Имаме абсолютната подкрепа на колегите от НФСБ, имаме подкрепа на една немалка част от народните представители от ГЕРБ. Това е изговорено на коалиционен съвет в присъствието на премиера.

Според него трябва да се разсече този гордиев възел.

Няма вариант, в който всичко да се прави в полза на кредитора и икономиката да работи, и хората да са доволни, да работят на място, да произвеждат продукт, да плащат данъци. Трябва да има баланс – не може в една сделка само единият да носи риска – този, който взима кредита, продължи депутатът от ВМРО.

Веселинов уточни, че законодателната инициатива за 10-годишна давност на длъжниците може да мине, защото е прост текст и повтаря една хипотеза, която имаме при държавните вземания. Минусът тук, е че дългът остава без възможност за принудително събиране и като неуредени отношения между страните, уточни той.

И имаме предложение за закон, който вече се нарича за частния фалит. Законът за личния фалит ще доведе до изчистване на дълговете. Проблем ще бъдат заварените производства, каза Веселинов и добави, че по този проект парламентът ще започне работа през есента.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

170 години от рождението на Иван Вазов

По случай 170 години от рождението на Иван Вазов от ВМРО раздадохме юбилейни картички в Пазарджик, Пещера, Септември, Белово, Велинград, Батак, Брацигово и в други населени места в област Пазарджик.Слава на великия българин!На 9 юли 1850 година е роден Иван Вазов в град Сопот. Поет, писател,хъш, общественик и политик, той е […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703