Искрен Веселинов: Трябва да разсечем гордиевия възел с давността на дълговете

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Обсъждаме всички тежки решения, които са свързани с либерализацията на мерките или обратно – ако се налага тяхното затягане. Всичко се мери по много пъти и се решава много трудно, заяви в студиото на „Още от деня“ по БНТ съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов в коментара си за напрежението между институциите в държавата и актуалните законодателни предложения.

По думите му при приходите в хазната няма драматичен срив през първото шестмесечие.

В рамките на този месец ще имаме ясна прогноза за спада в БВП и тогава ще могат да се вземат някакви по-реалистични решения, добави той.

На въпрос на общото законодателно предложение на Патриотите и ГЕРБ за абсолютната 10-годишна давност на длъжниците Веселинов беше категоричен:

Гарантирам, че ние от ВМРО имаме твърдата воля да доведем въпроса докрай. Имаме абсолютната подкрепа на колегите от НФСБ, имаме подкрепа на една немалка част от народните представители от ГЕРБ. Това е изговорено на коалиционен съвет в присъствието на премиера.

Според него трябва да се разсече този гордиев възел.

Няма вариант, в който всичко да се прави в полза на кредитора и икономиката да работи, и хората да са доволни, да работят на място, да произвеждат продукт, да плащат данъци. Трябва да има баланс – не може в една сделка само единият да носи риска – този, който взима кредита, продължи депутатът от ВМРО.

Веселинов уточни, че законодателната инициатива за 10-годишна давност на длъжниците може да мине, защото е прост текст и повтаря една хипотеза, която имаме при държавните вземания. Минусът тук, е че дългът остава без възможност за принудително събиране и като неуредени отношения между страните, уточни той.

И имаме предложение за закон, който вече се нарича за частния фалит. Законът за личния фалит ще доведе до изчистване на дълговете. Проблем ще бъдат заварените производства, каза Веселинов и добави, че по този проект парламентът ще започне работа през есента.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

170 години от рождението на Иван Вазов

По случай 170 години от рождението на Иван Вазов от ВМРО раздадохме юбилейни картички в Пазарджик, Пещера, Септември, Белово, Велинград, Батак, Брацигово и в други населени места в област Пазарджик.Слава на великия българин!На 9 юли 1850 година е роден Иван Вазов в град Сопот. Поет, писател,хъш, общественик и политик, той е […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703