Ангел Джамбазки: Не разбирам защо групите на колегите ми български евродепутати гласуват против България

0 0
Read Time:2 Minute, 47 Second

Въпросът ми към колегите български евродепутати е къде е тяхната тежест в групата им? В моето политическо семейство – на Европейските консерватори и реформисти 99% ще гласуват против Пакет „Мобилност“

Тази седмица транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли предложенията на България по Пакет „Мобилност“. Девет сме държавите, които сме срещу лобистката поправка в Пакет „Мобилност“, която е насочена и срещу идеята на Европейския съюз. Това означава, че еднозначно и категорично няма съгласие дали Пакетът трябва да бъде приет в този му вид. Ако бъде приет, никой не може да се сърди на никого за засилването на скептицизма по отношение на Съюза и институцията. Защото сегашният му вид противоречи на всичко, което е ЕС – свободно придвижване, свободен пазар. Зад всички тези промени се крие лобисткото антипазарно желание на френските фирми.

Това каза в предаването „Европа сутрин“ по ТВ ЕВропа евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Нашите колеги от западните държави налагат решението за Пакета със своята численост в ЕП. Тези хора се самоубиват политически. Има нещо обаче, което тези хора не казват на своите съграждани – по време на пандемията от коронавирус превозвачите спасяваха животи, защото доставяха маски, дезинфектанти, респиратори и т.н. Ако сега се приеме Пакет „Мобилност“ в този му вид, то 3 хиляди източни шофьори ще загубят своята работа, но те в интерес на истината няма да отидат да работят на запад, защото условията, които им предлагат, ще доведе до там, че ще намалее тяхното възнаграждение. Тоест български, румънски и полски шофьори няма да отидат да работят за западните компании и ще намерят нещо друго в живота си, което значи, че цената на стоките в западните страни ще се повиши. И тогава аз ще питам тези мои фалшиви и лицемерни колеги какво ще отговорят на своите съграждани защо хлябът и месото са поскъпнали. Вината за това ще е само тяхна, категоричен бе Джамбазки.

Аз разбирам транспортния министър Желязков по отношение на това, че ще предприеме стъпка към водене на дела срещу скандалните промени в Пакета „Мобилност“, но това ще отнеме години и всички тези малки български фирми за транспорт, ще са фалирали. Аз не разбирам обаче групите на моите колеги – български представители – защо гласуват антиевропейски срещу българския интерес? Хубаво е, когато същите тези колеги се явяват на избори и обясняват как техните групи работят за благото на България, ето сега същите тези групи работят агресивно и лицемерно срещу българския интерес. И тук е въпросът към моите колеги, къде е тяхната тежест в групата им? В моето политическо семейство – на Европейските консерватори и реформисти, от 80 човека – 99% ще гласуват против Пакет „Мобилност“. Има един представител от Швеция – синдикалист и бивш шофьор, само той няма да подкрепи България. Това е моята група, но всички други дължат отговори, заяви евродепутатът от ВМРО.

По отношение на случващото се в управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти, Джамбазки каза:

Колегите от ГЕРБ трябва да се срамуват от поведението си. Сега си позволиха да нарушат подписаното коалиционно споразумение. Колегите от ГЕРБ трябва да кажат с кого искат да управляват. Това дали ВМРО ще напусне коалицията зависи от колегите от ГЕРБ дали ще нарушат коалиционното споразумение след Коалиционния съвет в сряда.

Ако гласуват против идеята на ВМРО за доброволните отряди за разбиване на етническата битова престъпност, то аз не виждам как може да останем част от това управление, завърши заместник-председателят на ВМРО Джамбазки.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Джамбазки размаха пръст на ЕК за утопията с нелегалните мигранти и защитата на границите

За да има отворени вътрешни граници, трябва да има строго охранявани външни граници на ЕС, заяви българският представител в ЕП Евродепутатът Ангел Джамбазки отправи критика към Европейската комисия относно охраната на външните граници на Европейския съюз и отказа за приемане на някои страни, включително България, в Шенгенското пространство. От изказването на българския политик […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703