Красимир Каракачанов: Компромиси с бойните способности на армията няма да правим

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Нямаме абсолютно никакво намерение да правим компромиси с бойните способности на армията и задълженията, които тя трябва да изпълнява.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в сряда на зенитен полигон Шабла пред журналисти. Той наблюдава действията на военнослужещите, които участваха в заключителния етап на съвместните бойни и експериментални стрелби по въздушни и надводни цели на зенитния полигон на Военновъздушните сили край с. Шабла. Той даде висока оценка на действията на военнослужещите и отбеляза и високия професионализъм на командирите на военните формирования, проявен при организацията, планирането и ръководството на стрелбите.

Нашите военнослужещи са много добре подготвени. Показваме на обществото, че Българската армия, макар и в некомплект, макар и дълги години пренебрегвана от политиците, е на своето място и е готова да изпълни своето основно конституционно задължение: защита на териториалната цялост и суверенитета на България, заяви още Каракачанов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов подчерта, че именно в периоди след криза, има световни конфликти и напрежения в различни точки на света, а напрежението и на Балканите, и в Близкия Изток, и в Черноморския регион е един постоянен проблем. Следователно нямаме право да разсъждаваме по начина, по който някои абсолютно популистки го правят: Дайте да съкратим бюджета на армията и да го раздадем някъде, подчерта министър Каракачанов.

В отговор на въпрос министърът на отбраната каза, че ще се навакса забавянето на модернизационните проекти за нова бойна машина и нови кораби за ВМС, причинено от пандемията от коронавирус и невъзможността да се водят преговори.

Той допълни, че за да имат повече летателни часове пилотите, трябва да има повече изправна техника. През последните няколко години ние правим всичко възможно да възстановим и да въведем в експлоатация всички летателни платформи, припомни министър Каракачанов.

Обмисля се кампанията „Бъди войник“ да бъде възобновена през септември, каза още той

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джамбазки в ЕП: Колеги, антициганизъм в Европа няма!

Спрете да наливате пари в НПО, които само маргинализират този етнос. Нито расизъм, нито антициганизъм съществуват на Стария континент и това трябва да стане ясно на всички, особено на т.нар. зелени (либерали). За нас в България е важно всеки да спазва законите на държавата и да се съобразява с моралните ценности, […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703