Александър Сиди: Да се свалят сайтове с неясен произход, разпространяващи фалшиви новини

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Депутатът от ВМРО коментира, че партията има предложение за механизъм за справяне с невярна информация в интернет

Механизъм за справяне с фалшивите новини е когато името на някой бъде замесено в подобен онлайн материал, уебсайтът да бъде свален, докато не бъде изяснен неговият собственик и потърпевшият да потърси своите права по съдебен път.

Това заяви в „Лице в лице“ по БТВ депутатът от ВМРО Александър Сиди, който обясни, че предложението ще бъде разгледано в четвъртък в пленарна зала.

По думите на народния представител това е втората част от законопроекта на партията срещу фалшивите новини – а именно уебстраниците с неясен произход, които не отговарят на Европейския регламент за защита на личните данни (GDPR), да бъдат деактивирани.

Той коментира, че първата част вменява на Съвета за електронни медии, който се занимава само с радио и телевизия, вече да е зает и с контрола в интернет.

Провокира ни посещение в Странджа, когато имаше болест по овцете. Преди ние да отидем, там беше Корнелия Нинова. След това хората ни казаха как на летище Безмер Красимир Каракачанов докарва самолети с мигранти от Германия и ги настанява в лагера в Харманли, който вече е запълнен и трябва да избием животните, за да има място за мигранти, обясни Сиди.

По думите му всички сайтове, свързани с опозицията или „щедро громящи правителството“, разказват подобни истории и беше категоричен, че това е абсурдно.

Корнелия Нинова тогава не отрече тази новина, уточни депутатът.

Според него предложението да има затвор за разпространение на фалшиви новини ще падне в зала. Сиди коментира, че има разговори с ГЕРБ за подкрепа.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВМРО: Всички сайтове, определящи се като медии, трябва да се регистрират като администратори на лични данни по ЗЗЛД

ВМРО: Всички сайтове, определящи се като медии, трябва да се регистрират като администратори на лични данни по ЗЗЛД Това означава да публикуват на видно място имена, адрес, телефон и имейл на лице за контакт. Такива са изискванията и на задължителния за ЕС GDPR. IP адресът е част от „пакета“ лични данни […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703