Каракачанов към курсантите от ВВВУ: Не забравяйте делото на героите на Априлското въстание, следвайте техния път

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов връчи новите пагони на военнослужещи от състава на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, повишени в звания „полковник“, „подполковник“ и „майор“. Това стана на 25 май по време на тържествения ритуал в местността Костина край тетевенското с. Рибарица, където курсанти, преподаватели и представители на ръководството на училището отбелязаха 144-ата годишнина от гибелта на Георги Бенковски. След възстановяването на висшето училище през януари 2020 г. за първи път те отново отбелязаха патронния си празник като отдадоха почит към героя от Априлската епопея и поднесоха венци и цветя пред паметника на лобното му място в знак на признателност.

Не забравяйте делото на героите на Априлското въстание, следвайте техния път.

С тези думи министър Красимир Каракачанов се обърна към бъдещите офицери от Военновъздушните сили. Разчитайте преди всичко на своите умения, на това, което ще научите от вашите командири, на своята воля и на своята сила. Тогава и другите ще ви уважават, каза той.

Министърът на отбраната отличи с награди преподаватели и представители на командването на училището за заслуги във военно-образователната дейност. По повод възстановяването на Висшето военновъздушно училище той връчи грамота на бойното му знаме на бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на училището. 

На тържествения ритуал присъстваха висши офицери от Българската армия, депутати, представители на местната власт, граждани и гости.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Александър Сиди: Да се свалят сайтове с неясен произход, разпространяващи фалшиви новини

Депутатът от ВМРО коментира, че партията има предложение за механизъм за справяне с невярна информация в интернет Механизъм за справяне с фалшивите новини е когато името на някой бъде замесено в подобен онлайн материал, уебсайтът да бъде свален, докато не бъде изяснен неговият собственик и потърпевшият да потърси своите права по […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703