Юлиан Ангелов: Не сме против Северна Македония да е независима, но няма да направим компромис с историята

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Винаги преди избори в Македония се говори срещу България, казва депутатът от ВМРО

Никой в България няма против Северна Македония да е независима държава. Но не можем да направим компромис с нашата история, това значи да предадем всички революционери, които са загивали за българската кауза. Трябва да се твърди и непоколебими и не трябва да се стига до компромиси.

Това заяви в Сутрешния блок на БНТ народен представител от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Според него вече 30 години наблюдаваме това явление в Северна Македония – когато има избори, винаги се отваря темата за България, търси се напрежение.

С другите съседи няма какво да делят, реално с Гърция приключиха споразумението, което имаха, промениха името и остана да се разреши проблемът със спорните въпроси, свързани с българската история и България, коментира Ангелов.

Ние сме потомци на едни и същи хора, на едни и същи българи революционери. Факт е, до 1944 година, че не съществуват македонци и дотогава историята ни е обща и на герои, и на събития, и на всичко останало. Българската държава не иска нищо повече от Северна Македония освен истината. Няма как българските политици да направят отстъпки на Северна Македония и на македонските политици, защото това е истината и всичко го знаят. Това е записано във всички исторически книги и енциклопедии в целия свят какви хора са живели, какви са били революционерите, категоричен е той.

Според депутата македонците имат право да търсят своя път. Той беше категоричен, че България винаги ги е подкрепяла в най-тежките кризи – членството в НАТО, за ЕС.

Ние ги виждаме като братя и сестри и затова България винаги помага на Северна Македония, допълни Ангелов.

Той смята, че каквито и търкания да има, като минат изборите и дойде новото управление в Македония, тези въпроси и напрежение ще затихнат.

Вижте още от разговора във видеото >>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ангел Джамбазки: Защо лицемерните бюрократични лидери не поискат отговорност от Китай за коронавируса?

Все още мерките в Брюксел са строги, защото смъртността е висока и несъизмерима с тази в България. Оказа се, че белгийците са доста дисциплинирани и това остави в мен добро впечатление. Спазват наложените мерки без да изпадат в радини вълнения. Това сподели за предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа евродепутатът и […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703