Слабаков: Банов е твърде плах, Германия дава по 9000 евро на артистите

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Хората дълго време няма да преодолеят страха от Ковид-19 и залите ще останат празни, каза евродепутатът от ВМРО

Забраната за провеждане на публични прояви в културния сектор от началото на извънредното положение постави под въпрос съществуването на всички артисти и хора на изкуството. Здравният министър Кирил Ананиев и министърът на културата Боил Банов се срещат, за да обсъдят възобновяването на работата на кината и театрите.

Евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков каза в „България сутрин“, че вече е изпратил писмо до Боил Банов с мерките, които прилагат държавите от ЕС в културния бранш.

Германците дават по 9000 евро на всички свободни артисти. Банов е твърде плах. Трябва да бъде много по-категоричен, достатъчно време хората не работят, разчита се на някакви странни летни мероприятия, добави той.

Според Андрей Слабаков бъдещето на културните институции е неясно най-вече заради страха на хората.

Най-засегнатият сектор не е ресторантьорският. Хората дълго време няма да преодолеят страха от Ковид-19 и залите ще останат празни, категоричен бе Слабаков пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът е сигурен, че разхлабването на мерките за кината и театрите няма да се случи преди октомври. За това той е предложил на културната комисия в ЕС създаването на интернет платформа, която да подкрепи всички артисти, включително и художниците.

Нужни са 650 милиона, за да заработи във всички държави членки на ЕС. Трябва да се вземат мерки. Така хората на изкуството ще могат да си вършат работата, посочи той.

Андрей Слабаков каза още, че мерките за финансова помощ на свободните артисти у нас са неработещи.

Вижте целия разговор във видеото>>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

СЪРЕВНОВАНИЕ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА БЪЛГАРИЯ МОЯТА МИЛА РОДИНА

Поради извънредното положение тази година събитието ще се проведе виртуално, но рисунките следва да изпратите реално. Подаръците също ще бъдат реални. Успех деца! А вие учители и родители окуражете вашите деца за участие.За осма поредна година ВМРО – МО „Христо Ботев“ – град Септември организира състезание за рисунки на деца от […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703