Юлиан Ангелов: По-правилно е целият кабинет да взима решение за извънредно положение

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Според нас е по-правилно целият кабинет да взима решение за обявяване на епидемиологична обстановка. Колективното решение винаги е по-добро от едноличното.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов, който коментира приетите вчера на второ четене от правна комисия промени в Закона за здравето.

Предлагаме и орган към Министерски съвет, в който да участват експерти, финансисти, икономисти, както и представители на всички парламентарни партии. Трябва да търсим консенсус в тази тежка криза. Всяка една добра мярка трябва да бъде разгледана, обсъдена и приложена.

Това е целта на нашето предложение, каза още Ангелов.

С ваучерите, които предлагаме за туризма, ще спасим един цял сектор. Парите от ваучерите ще се използват от български граждани и ще влизат директно в българската икономика. Целта на всички наши предложения е да имат освен социален и икономически ефект.

Предлагаме държавата да подкрепя и чартърните полети за чужди туристи, които да идват и да почиват на нашето Черноморие. Предлагаме и ДДС за туризма да стане 5% до края на годината, а от началото на 2021 година да стане 9%. За момента не срещаме разбиране от коалиционните ни партньори. Целта е да спасим един цял бранш и да му помогнем отново да завърти бизнеса си. Ще разговаряме с нашите партньори и се надявам да постигнем споразумение, добави депутатът от ВМРО.

Надявам се и предложението ни за удължаване с два месеца на защитата на длъжници също да бъде прието. Предлагаме да няма кредитните лихви за невнесени вноски и да няма запори на имущество. Виждаме, че банките са гъвкави. Хората нямат никаква вина за кризата с коронавируса и не трябва да стават жертви на кредитоискатели и колекторски фирми, завърши Ангелов.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Слабаков: Банов е твърде плах, Германия дава по 9000 евро на артистите

Хората дълго време няма да преодолеят страха от Ковид-19 и залите ще останат празни, каза евродепутатът от ВМРО Забраната за провеждане на публични прояви в културния сектор от началото на извънредното положение постави под въпрос съществуването на всички артисти и хора на изкуството. Здравният министър Кирил Ананиев и министърът на културата […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703