Александър Сиди: Ще ревизираме част от мерките срещу коронавируса, ако има недоволни

0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Депутатът от ВМРО смята, че с преговори ще се стигне до най-доброто решение

Със сигурност ще се стигне до ревизиране на промените, защото за съжаление в България, когато някой каже, че не е доволен, се стига до промени. Казвам го с ирония. Всичко е въпрос на преговори, за да се намери най-доброто решение, заяви в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ по НОВА депутатът от ВМРО Александър Сиди относно мерките, взети срещу разпространението на коронавируса.

В извънредно положение държавата може да изменя концесионните договори, защото идеята е да запазим прихода от този сектор, който носи такъв голям процент в БВП. Нека не забравяме, че вирусът не си е тръгнал, просто опитахме да отворим част от бизнеса. Не може да се отвори цялата държава. Въпросът е да спазваме дистанция и мерките, които са въведени в държавата, обясни той.

Според него ваучерите от 100 лева няма да стигнат за четиричленно семейство, но покривали значителна част от разходите на българските граждани за почивка. Сиди смята, че по този начин се подкрепят както българските семейства, така и родния бизнес. Предвид ограничения, според него не се очакват значителен брой туристи в началото на сезона. За това се увеличава времето за строителни дейности по Черноморието.

Промяната на ставката на ДДС ще влезе в Народното събрание, въпреки че не беше одобрена от коалиционните партньори. Нашата идея беше да подпомогнем бранша, a разчетите на държавата показват, че това би навредило на бюджета. Приемаме агрументите им, те са разумни. Ще търсим други решения, обяви Александър Сиди.

Той коментира и влизането на Северна Македония в Европейския съюз и споровете между държавата и съседката ни. За Сиди македонците са наши братя, които перфектно разбират езика им. Той бе категоричен, че няма документ, който да задължава България да признае македонския език. Според него никой не го отрича, той също го признава, но е на мнение, че миналото не може да бъде променено.

Македония в този си вид не може да влезе в Европейския съюз и трябва да го проумее. Те няма да влязат в ЕС по този начин. От Европейската комисия също казаха, че България и Северна Македония трябва да се разберат помежду си, за да бъдат приети. Както го направиха с Гърция, така ще се разберат и с нас, категоричен бе Сиди. Той не мисли, че отношенията между двете страни ще пострадат, въпреки външните кръгове, които насочват македонците към „битка“ с българите.

Целия разговор гледайте във видеото >>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ВМРО предлага защитата на длъжниците от банки и колекторски фирми да се удължи 2 месеца след изтичане на извънредното положение

Предвидените в Закона за здравето правомощия на здравния министър за обявяване на извънредна епидемична обстановка да имат срок от 30 дни и тези правомощия да важат до края на обявената от СЗО пандемия. Това са само част от антикризисните мерки, които депутатите от ВМРО предлагат между първо и второ четене на […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703