Каракачанов предизвиква Груевски на исторически дуел

0 0
Read Time:3 Minute, 39 Second

Готов съм да дойда в Будапеща и да изясним веднъж завинаги що е ВМРО, казва българският вицепремиер

Лидерът на ВМРО – Българско национално движение, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигурността на Република България Красимир Каракачанов отправи предизвикателство към бившия премиер на Македония Никола Груевски. Каракачанов е готов да отиде в Будапеща, където на Груевски е предоставено убежище, тъй като в Македония е осъден и го грози затвор.

Предлагам на Никола Груевски да продължим нашия исторически сблъсък на живо. Готов съм да дойда, когато той каже и където посочи, в Будапеща и да изясним веднъж завинаги що е ВМРО, българска ли е тя или антично-македонска. Българи ли са били всички нейни дейци и ръководители или букефалисти – последователи на Александър Велики? Предлагам също така да поканим всички желаещи български и македонски медии, които да заснемат и излъчат нашият дебат. Макар и дуел, аз съм съгласен Никола Груевски да си покани и гореспоменатите свои помощници, както и всеки друг историчар, който той пожелае за подкрепа. Аз ще бъда сам, пише Красимир Каракачанов.

Министърът на отбраната на Република България честити и Празника на храбростта и Българската армия:

Честит Гергьовден! Честит празник на Българската армия – освобождавала Македония три пъти през XX век!  Поклон пред паметта на хилядите български войници от Мизия, Тракия и Македония, паднали за България във войните за национално обединение!

Ето цялата публикация от неговата страница във „Фейсбук“:

Очевидно политическите бежанци от 21 век разполагат с много свободно време. На спокойствие в хубавата Будапеща Никола Груевски – също. Пише ли той, пише дълги исторически фермани с една едничка цел – да изопачи и манипулира историческата истина за българщината в Македония и оправдае своята кражбата на името и на историята на ВМРО. Пише всъщност може би не е точната дума… Точната е дума е – пишат му ги  колеги – историчари като Никола Жежов, Никола Србов или Ванчо Георгиев (виден член и на междудържавната историческа комисия). Поне да си беше направил труда да прочете това, което са му написали, щеше може би да разбере глупостта, личното падение и най-вече патологичната омраза към собственият си български род, която лъха от всеки негов ред. А може би неспособността да имаш реална представа за себе си е запазена негова марка още от времето, когато през 90-те работеше за банката на българската „Мултигруп“ в Скопие.

За разлика от него аз нямам време губене, камо ли да се занимавам с неговите политически фрустрации и идентичностни комплекси.  Имам си цяла една натовска и европейска армия да администрирам, модернизирам и подготвям за действие в случай на заплаха или необходимост. 

Искам обаче да предложа на Никола Груевски да продължим нашия исторически сблъсък на живо! Готов съм да дойда, когато той каже и където посочи, в Будапеща и да изясним веднъж завинаги що е ВМРО, българска ли е тя или антично-македонска. Българи ли са били всички нейни дейци и ръководители или букефалисти – последователи на Александър Велики? Предлагам също така да поканим всички желаещи български и македонски медии, които да заснемат и излъчат нашият дебат. Макар и дуел, аз съм съгласен Никола Груевски да си покани и гореспоменатите свои помощници, както и всеки друг историчар, който той пожелае за подкрепа. 

Аз ще бъда сам!

ПП:

Честит Гергьовден! Честит празник на Българската армия – освобождавала Македония три пъти през XX век!  Поклон пред паметта на хилядите български войници от Мизия, Тракия и Македония, паднали за България във войните за национално обединение!

снимка 1 – В Централния комитет на ВМРО като български офицери 1916 г. Първият отдясно на отляво генерал Александър Протогеров от Охрид, командир на 3-а бригада. По средата е д-р Димитър Точков от Охрид, който като високо образован получава задачата да посещава европейските столици по време на войната и дипломатически да постави въпроса за присъединяването на Македония към България. Вдясно е Тодор Александров от Ново село, Щипско, тогава офицер за свръзка и бъдещ председател на ВМРО след 1919 г.

снимка 2 – Щабът на Единадесета пехотна македонска дивизия на Българската армия 1916 г. Отляво надясно – неразпознат, полковник Петър Дървингов от Кукуш – началник-щаб на дивизията, полковник Александър Протогеров от Охрид – командир на Трета бригада, генерал Кръстю Златарев от Охрид – командир на дивизията, подполковник Борис Стрезов от Ресен – началник-щаб на първа бригада

снимка 3 – Гоце Делчев и Гоце Имов от Кукуш като юнкери от Българската армия, София 1892 г.

снимка 4 – Полковник Борис Дрангов от Скопие

снимка 5 – Иван Михайлов

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Искрен Веселинов: Концесионерите няма да плащат такса, ако туристите плажуват безплатно

Според заместник-председателя на ВМРО няма смисъл ваучерите да са под 100 лева Предлагаме концесионерите да не плащат такса, ако туристите плажуват безплатно. Ако я плащат, сами ще могат да определят цените на чадърите и шезлонгите. Това каза заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в предаването „Лице в лице“ по БТВ, след като […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703