Доц. д-р Милен Михов: Не можем да бъдем в ролята на игнориран партньор

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Той обясни, че идеята за квоти за българска музика е подкрепена както от професионалната гилдия, така и от представители на музикалното и медийно пространство

„Обединените патриоти“ не можем да бъдем в ролята на игнориран партньор. Не можем да не реагираме при едно чисто кадрово назначение в ползата на ДПС и да не поставим пред премиера и нашите партньори този въпрос. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” заместник-председателят на парламентарната група на ОП доц. Милен Михов. 

Поводът за коментара му стана фактът, че депутатите от ГЕРБ подкрепиха кандидата на ДПС за член на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Ердинч Хайрула. 

Той коментира и идеята да има квоти за българска музика в телевизиите и радиостанциите. Това е една инициатива, която не е само наша. Тя е подкрепена както от професионалната гилдия, така и от представители на музикалното и медийно пространство. Това е един регламент, който дава граница за ефирно време, в което задължително да бъде излъчвана програма на български език и на български автори, коментира доц. Михов.

По думите му такива квоти има в 12 европейски държави. А собствениците на медии сами ще могат да избират какъв жанр да излъчват.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Димитър Антов: Важни за обществото теми се изместват от маловажни като еднополовите бракове

Аз не разбирам какво пречи на хората, които се обичат, да се женят. Можем да въведем ново понятие „семейство“ (съвместно съжителство), но то ще е безсмислено. То на практика е същото – ти живееш с някого на семейни начала. Защо да не искаш да разпишеш документ? Това заяви в ефира на НОВА столичният общински […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703