Ангел Джамбазки: България може да излезе от икономическата криза чрез замразяване на средствата за въглеродни емисии

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Няма как вноските във Фонда за солидарност от поне 50 млрд. евро на всички страни от ЕС за справяне с последиците от коронавируса да бъдат еднакви. Не бива да се използва пандемията за опростяване дълговете на държави като Италия и Испания с издаването на така наречените „общи облигации“. Това би означавало всички държави членки на съюза да поемат и да гарантират общ дълг, нещо, с което страните с висока финансова дисциплина като Германия, Холандия и Белгия не са съгласни, коментира за Радио Стара Загора евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. България може да излезе от икономическата криза като настоява да бъдат отложени или замразени 350 млн. евро, които плаща за вредните въглеродни емисии и всеки българин да купува само стоки родно производство, посочи Джамбазки.

Едно от предложенията, коио направих засягат хората от Старозагорска област. Известно е, че комплексът „Марица – Изток“ е ключов за българската енергетика и в зимния период, енергията, която произвежда е повече от половината за страната, а другата част се покрива от АЕЦ „Козлодуй“. Това, което може да се направи е да се наложи вето или отлагане на плащането на въглеродните емисии. Те всъщност са една от основните причини за задлъжняването на комплекса. Така ще се спасят работни места в източномаришкия басейн, категоричен бе Джамбазки.

Решението за отлагане или вето е важно не само за България, но и за други държави, например Полша. Ние не искаме някои да ни даде пари, ние искаме просто да не ни задължават да харчим тези пари, които всъщност са т.нар. „квази дълг“, тоест банково разплащателно средство.

Целия разговор с евродепутата от ВМРО чуйте в звуковия файл>>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Каракачанов предизвиква Груевски на исторически дуел

Готов съм да дойда в Будапеща и да изясним веднъж завинаги що е ВМРО, казва българският вицепремиер Лидерът на ВМРО – Българско национално движение, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигурността на Република България Красимир Каракачанов отправи предизвикателство към бившия премиер на Македония Никола Груевски. Каракачанов е […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703