ВМРО раздадоха хранителни пакети на пенсионираните учители в община Лесичево.

0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

ВМРО- БНД съвместно с фондация Арт Ангел раздаде хранителни пакети на пенсионираните учители в община Лесичово. Пакетите съдържаха ориз, леща, олио, захар, сирене, салам, сухи пасти и други продукти. С постъпката си организаторите целят да подпомогнат пенсионираните учители с продукти в трудния момент, но най вече да засвидетелстват вниманието и уважението си към тези които с толкова усилия , труд и любов възпитаваха поколения наред.

Пакетите бяха раздавани от заместник председателя на областния комитет на ВМРО Пазарджик Георги Коприщенов, областния организатор на ВМРО Пазарджик Кузо Божинов, председателя на ВМРО в Община Лесичево Татяна Попатанасова и представители на фондация Арт Ангел.

При посещението в учителските домове силно впечатление правеше духовността и топлината с, която бяха посрещани инициаторите. Благодарностите бяха не толкова за материалната помощ, а за жеста на внимание, за който жадува всеки пенсиониран учител.

След първоначалните поздравления и благодарности навсякъде с топъл глас пенсионираните учители предразполагаха към непринуден разговор и спомените взаимно връщаха всички към пълните класни стаи.

Често трябва да разговаряме с пенсионираните учители, защото още има много какво да ни научат и днес. Тяхната голяма болка и мъка не е за незавидното им социално положение в момента, а за затворените училищни врати, липсата на млади хора, за отлетелите в чужбина деца и внуци.

Всеки учител живее вечно чрез знанията и възпитанието, които е предал на идните поколения и когато липсва на кого да предаде щафетата, когато не чува отново училищния звънец учителската душа страда и това се превръща в основната и тегоба.

Една от посетените учителки Евелина Котева от село Лесичево като за открит урок се беше подготвила и написала своите мисли, с които да ни посрещне. Ето и част от тях:

Доживях, за да чуя и да видя, че някой се е сетил за останалите пенсионери- учители в Лесичево, село вече без училище, без млади хора, без подрастващо поколение….”

Следват размислите на 83 годишната учителка за постигнатото в образованието с нейния съпруг, които е бил директор на училището, а тяхното  безспорното доказателство са завършилите лекари, инженери, строители, архитекти и всякакви специалисти

И накрая учителското обръщение завършва със съвет, със призив и молба към всички нас:

подайте си ръцете всички здраво и работете за бъдещето на Родината”.

Защо ли това звучи познато?

 „Съединението прави силата!”

Кой друг ще ни припомня народния завет и мъдрост от дълбините на българската история освен българските учители! 

На тях дължиме много! 

От тяхната мъдрост ще се учим и сега!

Те ни дават сила за да продължим да се борим  за нашата Родина!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “ВМРО раздадоха хранителни пакети на пенсионираните учители в община Лесичево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ангел Джамбазки: България може да излезе от икономическата криза чрез замразяване на средствата за въглеродни емисии

Няма как вноските във Фонда за солидарност от поне 50 млрд. евро на всички страни от ЕС за справяне с последиците от коронавируса да бъдат еднакви. Не бива да се използва пандемията за опростяване дълговете на държави като Италия и Испания с издаването на така наречените „общи облигации“. Това би означавало […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703