Юлиан Ангелов: Обмисляме дали мярката 60/40 да не се повиши на 80/20

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Дългове на засегнатите фирми да се разсрочват до октомври 2021 г.

Какви са вижданията на политическите сили, свързани с излизане от кризата заради разпространението на коронавируса – темата в Сутрешния блок на БНТ коментира депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

Ние предлагаме мярката 60/40 да влезе в ход и за други сектори, например земеделският. Обмисляме и дали не трябва да се повиши, например да стане 80/20 или някакъв друг процент, каза народният представител.

Фирмите, които са засегнати от кризата, да бъдат освободени или разсрочени задълженията им до октомври 2021 година. Да се въведе и мораториум върху банковите задължения на засегнатите компании до октомври следващата година. Най-засегнатите браншове, които ще претърпят много щети, са туризъм и транспорт, заяви той.

По думите му икономическите мерки имат не само социална роля да се помогне на затруднените фирми, а да се раздвижи изцяло българската икономика.

Другото, за което от ВМРО настояваме, е да има по-строг контрол по границата с вноса на хранителни продукти, обясни още Юлиан Ангелов.

Относно финансовия ресурс от 700 милиона, който ББР ще предоставя, Ангелов смята, че той трябва да бъде разширен и повече фирми да се възползват от него.

Депутатът напомни за идеята на ВМРО медици, служители на реда, учители, работещи в частни фирми, държавни служители, самоосигуряващи се, пенсионери и учащи се могат да се възползват от услугата при туроператор, самостоятелно при резервации в хотели и/или при посещението на ресторанти на територията на страната. Няма нужда държавата да е постоянно в извънредно положение, а може да се приемат законодателни решения ,с които определени задължения да останат, смята Юлиан Ангелов.

Ние не подкрепяме премахването на КПП- та в махалите , защото там не се спазват противоепидемиологичните мерки, посочи той.

Според него трябва да се върви към облекчаване на мерките, но при строг контрол. Надяваме се май месец, юни месец, пандемията в света наистина да отслабне, допълни Ангелов.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВМРО: Ваучери от 100 лв. за почивка в България за всички осигурени с трудови договори за сметка на държавата

Медици, служители на реда, учители, работещи в частни фирми, държавни служители, самоосигуряващи се, пенсионери и учащи се могат да се възползват от услугата при туроператор, самостоятелно при резервации в хотели и/или при посещението на ресторанти на територията на Република България. Това са внесените от ВМРО промени в Закона за туризма.Припомняме, че […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703