Искрен Веселинов: Политическият дивидент не е важен, важно е обществото да бъде консолидирано

0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

В тази криза България се показа като отговорна страна, българското общество се показа като отговорно

Чухме едно сравнение между български и европейки политици. Аз се изкушавам да направя едно сравнение между български и испански политици. В началото на кризата лидерът на испанските социалисти каза: „В тази криза аз няма да имам политически противници. Всички трябва да сме единни!“.Този съвет кореспондира с написаното на сградата, в която се намираме – „Съединението прави силата!“.

С тези думи започна изказването си съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов от трибуната на Народното събрание по повод извънредното заседание на парламента, свикано по искане на БСП.

Истината е, че в тази криза България се показа като отговорна страна, българското общество се показа като отговорно, затова и негативните резултати от нея са минимални. Няма причина да се опитваме да изкараме бялото черно и да се опитваме да се самонавием колко сме нещастни, унищожени и умиращи. В това отношение моят апел към всички в тази зала е да търсим нормалния диалог, защото той е един задатък, за да може да излезем от кризата, категоричен бе той. И допълни:

Всички имаме своите идеи, не всички идеи се приемат – въпреки че ние сме част от управляващото мнозинство, сме предлагали публично много неща, но големият партньор не смята, че са удачни. Въпросът е да има диалог. Борбата трябва да е насочена към излизане от кризата.

Смятам, че Министерски съвет трябва да има по-институционализиран начин за диалог с политическите сили на парламентарно представените партии. А не тук, в Народното събрание, да се показваме колко много статистка сме прочели и колко заучени икономически теории може да демонстрираме. По-скоро един диалог, в който всички да бъдат участници, за да излезем от кризата, каза депутатът от ВМРО.

Политическият дивидент не е важен, важно е обществото да бъде консолидирано. Това е апелът на Обединени патриоти – да имаме по-малко телевизионни изяви, в които да се убеждаваме колко на зле отиват нещата, а да помогнем на процеса по излизане от кризата с COVID-19 да се подобри, завърши Веселинов.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кузо Божинов срещу програмата за "защита" на децата на община Септември

В общински съвет Септември предстои приемане на програма за ,,защита,, на децата, която предвижда отнемане на деца от родителите им. Срещу програмата се обяви единствено общинския съветник от ВМРО Кузо Божинов. Ето и неговото обръщение към родителите и гражданите на общината:Уважаеми родители, скъпи съотечественици, които милеете за своите деца и запазване […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703