Каракачанов: Паркове, планини и възможността за спорт – една от първите стъпки за разхлабване на мерките

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

През седмицата вицепремиерът Красимир Каракачанов намекна за разхлабване на мерките за извънредното положение в страната.

Все пак трябва да се съобразяваме и с хората. Мерките, които бяха взети от правителството, имат за цел да ограничат социалните контакти, за да се ограничи разпространението на коронавируса. Никой не си прави илюзиите, че с тези мерки няма да има заразени, коментира той пред БНТ.

Според него би следвало да се направят необходимите изводи и да се види какво може да се коригира, защото животът на хората започва да се променя. Това така или иначе принуждава хората малко да заобикалят мерките.

Ти не можеш да държиш един човек или едно семейство с малки деца, затворено месеци наред в един апартамент. Според мен една от първите стъпки е паркове, планини и възможността за спорт.

Притеснението за планините е, че хората се събират и си правят пикници. Това е една потенциална територия за разпространение на заразата. Според Каракачанов това може да бъде ограничено, но движението на хората в планината не смята за проблем.

Неговото предложение е за еднопосочно движение в парковете, както и да се раздели с времеви график движението.

Ако дадеш възможност на хората да си подредят деня и да знаят, че това е възможно да се случи, съм сигурен, че по-голямата част ще го спазват.

Според него облекчаването на режима ще облекчи работата на полицейските служители.

Друга изключително важна тема в тази ситуация е икономиката.

Не малка част от хората не работят, не малка част от фирмите изпитват затруднения.

Едни от първите икономически мерки са предложени от ВМРО, каза Каракачанов. Той обясни, че трябва да се води политика за подкрепа на българския туризъм, българското производство.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ангел Джамбазки: Сега е моментът да сме единни и да подкрепяме родната икономика, като избираме българското

Ангел Джамбазки, евродепутат – ВМРО, в  разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ заяви позиции по следните теми: Иронията на премиера Борисов след последното заседание на ЕС и призивите на Давид Сасоли за повече европейска солидарност Европейският съвет миналата седмица доста разочарова […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703