Искрен Веселинов: Апелът е при отхлабване на мерките да има съзнание и отговорност

0 0
Read Time:2 Minute, 17 Second

Коалиционният съвет обсъди ефекта от наложеното извънредно положение и мерките за овладяване на здравната и икономическата криза. На този етап здравната система има необходимите резерви, ние трябва да се стремим да държим нивото на заболеваемост на такова равнище, че то да може да бъде поето от капацитета на здравната система.

Това коментира в „Още от деня“ по БНТ Искрен Веселинов, съпредседател на групата на Обединени патриоти в парламента и заместник-председател на ВМРО.

Трябва да се гледа в перспектива и да се разработват планове, които при подходящи обстоятелства могат да бъдат приложени, те се разработват и някои от тях са вече в действие.Искрен Веселинов:

Отвориха се пазарите, започнаха планови операции, ваксинации, падна и блокадата на София. Говорим и в края на седмицата при определен режим да отворим парковете и да дадем възможност за спорт, но без струпвания на хора.

Според мнението на Националния щаб в края на тази седмица би трябвало да стигнем пика на заболяването. Но всичко това е много условно, защото още едно масово пътуване, като това по Великден, може да доведе до ново увеличение на заболеваемостта, подчерта Веселинов.

Апелът е при отхлабване на мерките да има съзнание, отговорност и че здравеопазването е общо дело на всички.

ВМРО е първата политическа сила, която излезе с комплексен план за подпомагане на различните сфери на икономическия живот, защита на длъжниците и своите виждания са връчили на колегите си от ГЕРБ още на предишни заседания на Коалиционния съвет, част от тях намират своето приложение, като безлихвеното кредитиране на малкия и среден бизнес, заяви Искрен Веселинов.

ВМРО предлага ваучери за туризма, които да бъдат дадени на българските граждани с цел да бъде спасен този сектор. Веселинов коментира:

Една немалка част от нашите идеи бяха възприети от управляващите за справяне с кризата. Това са добри възможности да се даде глътка въздух на родните производители. Днес видяхме, че има разбиране за ваучерите за туризма. Има вариант да бъдат раздадени масово на български граждани, с които да се поеме 2/3 от разходите за почивка на пенсионери, ученици и т.н. Опитваме се да помогнем на туризма, който беше най-тежко засегнат от кризата.

Той разясни, че кабинетът има намерение да попълни Държавния резерв с консервирани продукти на родни производители. Така ще се подпомогне родното производство. Поводът за коментарът му са внесените в МС от лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов предложения държавният резерв да се обнови с БГ стоки, а за целта да се отпуснат 30 млн. лева.

Мнението ни е, че мерките в защита на българските производители трябва да са не само по време на извънредното предложение, а да се прилагат по принцип – да стане устойчива политика. ВМРО от повече от три години настоява за защита на родните стоки и производители, каза още Веселинов.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ВМРО: Дрогираните шофьори да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, за да видят какво са причинили на жертвите си!

Искаме и по-високи глоби за шофиране след употреба на наркотици и вдигане на минималното наказание за причинено ПТП от 3 на 5 години. Промените са в Наказателния кодекс и вече са внесени в деловодството на Народното събрание. Те касаят чл. 67, ал. 3; чл. 343, ал. 3 буква б и чл. […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703