Ангел Джамбазки: Без разумни мерки има риск COVID-19 да се превърне в Чернобил за ЕС

0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Ангел Джамбазки: Без разумни мерки има риск COVID-19 да се превърне в Чернобил за ЕС

Трябва да се вземат икономически, смислени, разумни мерки, иначе има риск този вирус да се превърне в Чернобил за Европейския съюз.

За това предупреди в свое изказване в Европейския парламент заместник-председателят на ВМРО и български евродепутат в групата на ЕКР Ангел Джамбазки по време на обсъждането на резолюция относно координираните действия на ЕС за борба с пандемията  от COVID-19 и нейните последици.

Българският евродепутат не пропусна да напомни и за ощетяващият страната ни пакет „Мобилност“, който рисува да остави 200 хиляди души без работа.  В момента стотици хиляди източни шофьори, включително български, полски, румънски, чешки, спасяват животите на хората в Белгия, във Франция, в Германия, в Нидерландия. Сега те са добре дошли, сега не ги гоните, сега няма пакет „Мобилност“, сега работят по 12 ч., спят в кабините, посочи Джамбазки.

Пълен текст на изказването на Ангел Джамбазки:

Уважаеми г-н председател, уважаеми г-н комисар. На първо място, не чух никой в тази зала да порицава комунистически Китай за това, че мълча. За това, че кри. За това, че както техните предшественици – комунистите в СССР мълчаха за Чернобил, тези хора затаиха истината, с която пожертваха хиляди човешки животи, включително и на наши съграждани в ЕС. Уж всички в тази зала са демократи, а никой не каза една дума за отговорността на комунистически Китай.

На второ място, уважаеми г-н комисар, Европейската комисия закъсня и нейното закъснение е причина да се наложи националните държави да вземат мерки и да затварят своите граници.

На трето място, уважаеми, попитах почитаемия г-н Мишел, скъпия Шарл, не го ли е срам, че председателстваният от него съвет взема точно днес решение за приемане на пакета „Мобилност“. Ако не знаете, почитаеми колеги, в момента стотици хиляди източни шофьори, включително български, полски, румънски, чешки, спасяват животите на хората в Белгия, във Франция, в Германия, в Нидерландия. Сега те са добре дошли, сега не ги гоните, сега няма пакет „Мобилност“, сега работят по 12 ч., спят в кабините, не ги прибирате в България, а искате като свършат работа, като спасят човешките животи, да оставите 200 000 човека без работа. Това, господа и дами, уважаеми и почитаеми, е лицемерие и е доста налудничаво.

Уважаеми, чета декларацията, спокойно мога да кажа от името на Европейските консерватори, че ние няма да се присъединим. Във времената, в които от Вас се иска икономически, разумни и смислени мерки, там се говори за Полша, за Унгария, за бежанци, за какво ли не. Това не е разумно…

Уважаеми, ако не се вземат смислени мерки, рискувате този вирус да се превърне в Чернобил за Европейския съюз.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Сиди от ВМРО: Преди месец още предупредихме, че гетата ще са центъра на заразата. Категорично заставаме зад действията на полицията!

Сиди от ВМРО: Преди месец още предупредихме, че гетата ще са центъра на заразата. Категорично заставаме зад действията на полицията! Днес циганите се бунтуват,  защото не са свикнали да спазват законите. Те се бунтуват, защото са свикнали за тях държавата да е дойна крава за помощи и детски, но не и висш […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703