ВМРО предлага таван на надценките в търговските вериги и увеличаване на глобите при нарушение

0 0
Read Time:57 Second

Депутатите от ВМРО предлагат промени в разглеждания на второ четене ЗИД на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица. Редакционните промени бяха представени от народния представител Александър Сабанов. Той мотивира от парламентарната трибуна предложението, като заяви, че така ще бъдат принудени търговските вериги да допуснат местни производители да влязат и продават на щандовете, като така ще имат достъп до голямата маса потребители.

В чл. 16а, в ал. 1 след думите „производство нахрани“ се прави добавка „от български суровини“. В края на текста по ал. 1 да се добави изречение „Тези стопански субекти са длъжни да предоставят на населението предлаганите от тях стоки и услуги на цени с не повече от 25% от нетните цени на придобиването им от производител до краен потребител ( с включени всички бонуси, такси и надценки)“.

Също така Сабанов предложи да бъдат увеличени глобите за търговските вериги, които нарушават тези разпоредби. При първо нарушение глобата да е от 30 хил. до 50 хил. лв., при второ – от 60 хил. до 100 хил., а при трето нарушение – 100 хиляди лева. Глобите са за всеки търговски обект, в който има нарушение.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Патриотите в Столичния общински съвет искат забрана на каруците и още по-строг контрол в гетата

Придвижването с животинска тяга, ровенето по кофите и транспортирането на боклуци освен незаконни са и изключително опасни за разпространението на COVID-19, категорични са общинските съветници. Поради това председателят на „Патриоти за София“ и на транспортната комисия в общината Карлос Контрера и заместник-председателят на Общинския съвет и председател на комисията по обществен […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703