Искрен Веселинов: Подкрепата за родните производители не трябва да е само по време на извънредното положение

0 0
Read Time:55 Second

От ВМРО от години настояваме за мерки в подкрепа на родните производители, те не трябва да са само по време на извънредното положение. Това каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ Искрен Веселинов – съпредседател на „Обединените патриоти“ и заместник-председател на ВМРО, по повод министерското постановление за квоти от местни производители в големите търговски вериги.

Веселинов определи като леко арогантно изявлението на веригите срещу министерското постановление, както и че те нямат желание да откликнат на проблемите на хората. Мерките са по-меки от желаните от нас за подкрепа на родното производство. В министерското постановление няма процент за площи, каза още депутатът от ВМРО.

Единствено с подкрепата на държавата може да се завърти колелото на икономиката, каза Веселинов.

По думите му при предишни управления големите вериги са били допуснати в страната абсолютно безконтролно, а заради тях са фалирали една голяма част от търговците, които са се издържали от малки квартални магазинчета.

Веселинов каза, че властта в момента не е безконтролна, освен това има обществен контрол и то доста строг. За обществен контрол той даде за пример проблемите около Българската банка за развитие.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Милен Михов: ВМРО иска създаването на Икономически съвет, който да чертае стъпките за справяне със сложната ситуация

Коалиционните партньори в управлението обсъдиха необходимостта от допълнителни мерки за справяне с кризата, породена от новата пандемия Ковид-19. Срещата завърши без решения, но след Великден те отново ще се съберат. От ВМРО предлагат създаването на Икономически национален съвет, който да помогне за справянето със създалата се сложна ситуация за всички. Коалиционният съвет нямаше […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703