Сабанов от ВМРО: Не затваряйте пазарите, а оправете организацията и затегнете контрола!

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо?

Това пита в своя позиция депутатът от ВМРО Александър Сабанов по повод днешното решение на Националния оперативен щаб да бъдат затворени всички тържища.

Ето и пълния текст на позицията, която Сабанов публикува във „Фейсбук“:

Мярката да се затворят пазарите и цветарските магазини е недомислена и засилва предпоставките за допълнителен ръст на безработица. Да не говорим, че ние от ВМРО призоваваме от години големите търговски вериги да допуснат приоритетно българските производители в своите магазини, а днес щабът затвори пазарите, които са традиционните места за продажба на сезонни плодове и зеленчуци на българските земеделци. Това е неправилен акт по отношение на десетки производства, а за дребните земеделци може да се окаже пагубно решение.

Народът има една мъдра поговорка  – „Два пъти мери, един път режи“. А ние правим точно обратното. Преди 10 дни маските бяха задължителни, после се оказа, че не са, а от днес отново са. Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо?

Днес вече хората се редят на километрични опашки и се блъскат в затворените пространства на големите вериги за два домата и една маруля. Кое е по-опасно? Стотици хора на опашка на открито или стотици хора в надпревара за храна в затворено помещение с обща вентилация?

Чух премиерът, че обещава държавата да изкупи продукцията. Обаче това как точно ще стане? От кои производители? На какви цени? При какви условия? Ако големите могат да бъдат обхванати, то малките, които разчитат на крайпътните и малки селски пазари, кой ще обезщети?

Все въпроси, които висят без отговор. И защо днес пазарите са затворени, а от утре до сряда ще бъдат отворени? А напливът на хора към тях – дали ще стигнат силите на полицията, за да опази реда?

Направете коридор „от – до“ като единствен прозорец за пазаруване по тържища и магазини за възрастните хора, които са най-уязвими. Направете го за тяхно добро. Нека само тогава да могат да излизат, да пазаруват, да си купуват лекарства. И след това да си стоят вкъщи.

Няма нужда да се затварят пазарите и да се съсипват цели сектори. Просто контролът трябва да се засили. Нарушителите да бъдат глобявани или съответно затваряни, ако са производители/търговци, които не спазват правилата.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

В ново писмо ВМРО отправя призив към БНБ за подпомагане на туристическия бранш

ВМРО към управителя на БНБ: Благодарим, че откликнахте на писмото ни и припознахте част от мерките, които предложихме. Г-н Радев, моля Ви помислете дългосрочно и за сектор „Туризъм“. С това послание заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов отправи второ писмо до управителя на Българската народна банка […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703