Александър Сиди: Ако след края на извънредното положение в хазната има средства, модернизацията на българската армия трябва да продължи

0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

По думите му между партиите няма напрежение

На окончателното гласуване днес ще подкрепим предложението на ГЕРБ извънредното положение да продължи до 13 май. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Не сме се отказали от предложението си извънредното положение да бъде до 30 април, вместо до 13 май, заяви още Сиди. Но няма напрежение между нас и ГЕРБ, трябва да се държим държавнически в тази криза, каза той. Но смятам, че една от причините това наше предложение да не мине е абсурдното поведение на БСП в залата.

Според него БСП е пожелала парите за обновление на армията в размер на 2 млн. лв. да се дадат на ресторантите, което според него е популистко и е породило коментари, че червената партия се отнася към армията като към скара-бира. Според него обаче армията трябва да се модернизира и понятието войник трябва да продължава да носи гордост за всеки, който е пожелал да се влее в редиците ѝ. Според Сиди ако след края на извънредното положение в държавната хазна има средства, модернизацията на българската армия трябва да продължи.

Съгласни сме с това да се намали депутатската заплата на 50 % до края на извънредното положение. През 2018 г. направихме доста справедливо предложение за изчисляване на заплатите. То обаче не беше прието. Това беше формула, по която да се актуализират заплатите веднъж годишно на 1 юли с 50 % от осигурителния доход плюс другите 50 % от потребителските цени, обясни Сиди.

Говорихме и за така наречената „кредитна ваканция“. Знаем, че много хора са съкратени и са в тежко финансово състояние и трябва да им се помогне. Радвам се, че тя беше приета, поясни депутатът. И заяви, че напрежение между партиите няма.

Попитан дали няма да предложат в кризата увеличаване на пенсиите, Сиди отговори, че такава възможност в момента няма, но се надява от 1 януари догодина минималната пенсия да стане 300 лв.

Най-важното е да предлагаме правилни решения, заключи той.

Повече гледайте във видеото>>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Искрен Веселинов: За съжаление от ГЕРБ все още не ни чуват за постоянно действащ Икономически съвет

Удовлетворени сме от решението депутатите да не взимат заплата, а тя да отива като дарение директно за борба с COVID-19. То беше постигнато в резултат на много консултации с всички парламентарни групи. Това коментира за Сутрешен блок по БНТ народният представител Искрен Веселинов. Той е съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ и […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703