Ангел Джамбазки: Да пазаруваме родно производство, за да стимулираме икономиката

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

По думите му България може да разполага с над 4 млрд. от еврофондове

Как се справя държавата в извънредното положение и достатъчни ли са мерките у нас? ЕС обяви, че отговаря на епидемията от COVID-19 с мерки за 2,77 трилиона евро.

ЕК вече разреши на правителството ни да използваме пари, които не са били използвани по различни еврофондове. ЕК вече е направила необходимото, за да ни позволи да използваме евросредства. В момента трябва да пазаруваме предимно българско производство, за да стимулираме българската икономикаказа за Денят ON AIR евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му България може да разполага с над 4 млрд. от еврофондове.

Тези пари ще се използват за възнагражденията на медиците и за т.нар. компенсации по 60/40. Най-важният въпрос в момента е да се запазят работните места. Изпратих с мои колеги писмо до председателя на ЕК, в което настояваме средствата, предвидени за Зелената сделка, да бъдат насочени към националните икономики, добави Джамбазки.

Той е предложил и пакет „Мобилност“ да бъде изтрит.

Възстановяване на икономиката на България ще мине през възстановяването на икономиката на Германия. Трябва да бъде запазен и отворен колкото се може по-бързо вътрешният свободен пазар. Изходът е следният – разделянето на болните и застрашените хора от здравитекоментира още евродепутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че твърдението, че заболяването е просто грип, не е вярно.

За да се преборим с него, трябва да се мине през няколко етапа. Първият – социална изолация, след това – разделяне на здравите от болните и застрашените, а третият етап е национално единство и национално самосъзнание, изтъкна Ангел Джамбазки.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Искрен Веселинов с коментар относно искането за удължаване на извънредното положение

Не е ли възможен трети вариант – защитата да се фокусира върху възрастните хора и хронично болните, а по-малко рисковите групи да се върнат към нормалното си трудово битие? За нас във ВМРО остава неясно защо при стагнираща икономика, ескалираща безработица и срив на доходите нямаме интелигентен анализ и стратегия, която […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703