Сиди: Без COVID-19 във ВМРО, НС трябва да гласува важни решения

СПОДЕЛЯНЕ ЧРЕЗ ......

Депутатът се надява да бъде намерен вариант за дистанционна работа на парламента

Неофициалната информация е, че ВМРО няма нито един заразен с коронавирус, обяви депутатът от родолюбивата партия Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR. Припомняме, че вчера голяма част от депутатите бяха тествани за COVID-19, след като бе установена положителна проба на народния представител от ДПС д-р Хасан Адемов.

България е парламентарна република, работата на Народното събрание трябва да продължи. Дали ще бъде с електронно гласуване или друг начин на подпис… Надявам се резултатите на всички колеги да бъдат отрицателни и да продължим с работата. Народното събрание има да гласува важни решения, заяви Сиди в ефира на „България сутрин“.

По думите му има предложение за влизане в пленарната зала по групи, имало и други варианти. Александър Сиди се надява да бъде намерено и правно решение за дистанционно гласуване, което към момента не е възможно, тъй като Конституцията изисква лично присъствие. 

Биометречините данни не са важни, те не са записани в Конституцията. В Европейския парламент се гласува през служебна поща, даде пример той. 

Вчера правителството обяви, че ще предложи на Народното събрание удължаване на извънредното положение заради COVID-19 до 13 май. От кабинета обясниха, че натискът върху здравната ни система може да бъде намален само с по-големи срокове на изолация.

Удължаването на извънредното положението до 13 май не означава задължително, че мерките ще бъдат дотогава. Няма проблем мерките да отпаднат и на 1 май, коментира депутатът от ВМРО. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ангел Джамбазки: Да пазаруваме родно производство, за да стимулираме икономиката

СПОДЕЛЯНЕ ЧРЕЗ ......По думите му България може да разполага с над 4 млрд. от еврофондове Как се справя държавата в извънредното положение и достатъчни ли са мерките у нас? ЕС обяви, че отговаря на епидемията от COVID-19 с мерки за 2,77 трилиона евро. ЕК вече разреши на правителството ни да използваме […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703