Ангел Джамбазки: Българите сме мъдър народ и сами се подготвихме, приехме и осъзнахме необходимостта от мерки

0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира от страницата си в социалната мрежа начина, по който властите налагат мерките за предпазване от коронавирусната инфекция. Ето какво споделя той:

Уважаеми отговорни за борбата с коронавируса,

Имате моята най-искрена подкрепа. Позволете само да напомня, че българите сме мъдър народ и сами се подготвихме, приехме и осъзнахме необходимостта от всякакви мерки. И в първите дни, както и сега, безрезервно подкрепяме.

Но всяко прекаляване или хаос ще доведе до обратен ефект. Ще стане „от нищо нещо“, както отново нашият народ е казал. Защото трудното мина – обединихме се, даже и опозицията, около необходимостта от извънредно положение. И ако продължавате с движения напред-назад, ще направите грешна стъпка на по-лесното – ще загубите доверието, което народът ви дава. А това доверие Ви е нужно, ако, не дай Боже, дойде истински трудното.

Затова: моля, помислете по следното:

1. Отменете забраната за парковете и дайте ясна заповед просто хората да не се събират – никъде (освен в градския транспорт, да речем) – повече от двама души. Каква е разликата дали трима души заедно вървят в парк или по тротоар!? После, как ще прецените дали някой просто не минава през парка? Простете, но това отваря вратата за произволни тълкувания.

2. Намалете значително размера на предвидените глоби и увеличете рязко и безкомпромисно тяхното събиране. В правото отдавна е доказано, че не високият размер на наказанието, а неумолимостта на неговото налагане, имат превантивен ефект. Комбинацията от невъзможно висока глоба и за съжаление не особено високите заплати на полицаите може да изкуши към дребна корупция.

3. Обяснявайте съдържанието на забраните, а не разчитайте на тяхната форма. Затваряме заведения, за да не се събират хора. А не просто ей така. Налагаме вечерен час, за да следим по-лесно дали се събират хора. А не просто ей така. Затваряме парковете, за да не се събират хора. Ето, виждате ли? Хиляди пъти по-лесно щеше да е просто да кажете: не се събирайте. А вие казвате: не ходете в парка. И очаквате хората сами да се сетят. Впрочем с идването на топло време помислете и за отваряне на Витоша – скоро аргументът с преохлаждането на носоглътката няма да е валиден, колкото преди. И пак напомнете: не се събирайте!

4. Кажете просто и ясно кое е забранено и кое е просто непрепоръчително. Да ходиш сам по „Витошка“ не е забранено от никого. Магазините там работят. Така че не е редно да има назидание за това.   

5. Преди да въведете нови и нови мерки, оставете старите да подействат и налагайте спазването им. Засега България е в дъното на европейската „класация“ по заболели на глава от населението. Дори и да тестваме по-малко от другите статистиката пак показва, че май успяваме да забавим разпространението. Не съм специалист, но виждам, че и Вие следите тази статистика. Не прибягвайте до по-тежки мерки, ако не сте сигурни. Хората ще започнат да се боят, че налучквате.

Госпожи и господа от ресорните власти, българите се справят добре! Насърчавайте ги! Вие също се справяте. И имате нашата сърдечна подкрепа.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сиди: Без COVID-19 във ВМРО, НС трябва да гласува важни решения

Депутатът се надява да бъде намерен вариант за дистанционна работа на парламента Неофициалната информация е, че ВМРО няма нито един заразен с коронавирус, обяви депутатът от родолюбивата партия Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR. Припомняме, че вчера голяма част от депутатите бяха тествани за COVID-19, след като бе установена положителна проба на народния представител […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703