Красимир Каракачанов: Няма нищо срамно за Македония, че е част от историята, културата и езика на един велик народ

0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов гостува в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Крайно време беше Македония да се откъсне от оста на антибългарско влияние, коментира Каракачанов по повод новината за влизане на югозападната ни съседка в НАТО. Той допълни, че от самите тях зависи дали ще станат членове и на ЕС. Няма как да влезнат в ЕС, ако не преразгледат отношението си към българската история – да спрат да я изопачават, фалшифицират и отричат. Няма нищо срамно – бил си част от историята, културата и езика на един велик народ. Няма нищо лошо, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и даде пример с Германия и Австрия, Гърция и Кипър.

Каракачанов адмирира приемането на Македония в НАТО, като посочи, че така България има още една приятелска страна в Алианса.

Той коментира мерките – до 10 млрд. лв. нов дълг и 3,5 млрд. дефицит, които бяха обявени по-рано от министъра на финансите. Според Каракачанов тези мерки се вземат, ако влезем в спиралата на дълга криза. Ако извънредното положение продължи и след края на април. Това са превантивни мерки, за да не се стигне до икономически колапс. Диалогът между бизнеса и правителството продължава, ние от ВМРО също сме предложили мерки. Ситуацията е нова и за нас, и за Европа, допълни той.

Действа се според ситуацията, засега не е обсъждано продължаване на извънредното положение. Трябва да се доверим на ген. Мутафчийски и на министъра на здравеопазването, които следят ситуацията най-отблизо, смята лидерът на ВМРО.

По повод новата заповед за задължително носене на маски Каракачанов обяви, че тези защитни средства се намират. Вече много предприятия шият. Тези, които са били налични в МО, са дадени за ползване на хората на първа линия. Имахме 200 хиляди защитни костюма, предоставихме част от тях за армията. Сега трябва да се навакса с маски и ръкавици за някои от формированията, посочи той.

Заразените с COVID-19 в армията – до вчера са били два случая, подполковник – който е в болница в Букурещ. Има и един в Косово – който е бил тестван с един положителен и отрицателен тест, но у нас тестовете са отрицателни. Има и един положителен в Пловдив. Всички те са под карантина, обясни военният министър.

Не е ангажимент на НАТО, а на националните армии поддържане на резерв от материали от първа необходимост, стана ясно от думите на вицепремиера.

Никой не може да прогнозира колко време ще продължи кризата, гледайки данните, най-вероятно срокът на извънредното положение ще бъде удължен, коментира той.

Армията има възможност да се включи в помощ на полицията, декларира министърът на отбраната. За пореден път той посочи, че това няма да е, както са обявявали от опозицията, е едва ли не танкове ще се разхождат по „Витошка“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ангел Джамбазки: Българите сме мъдър народ и сами се подготвихме, приехме и осъзнахме необходимостта от мерки

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира от страницата си в социалната мрежа начина, по който властите налагат мерките за предпазване от коронавирусната инфекция. Ето какво споделя той: Уважаеми отговорни за борбата с коронавируса, Имате моята най-искрена подкрепа. Позволете само да напомня, че българите сме мъдър народ и сами се […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703