Г-н Стефан Балабанов – Обръщение – ДЕН на ТРАКИЯ

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second
СТЕФАН БАЛАБАНОВ – Председател на областният комитет на ВМРО-БНД област Пазарджик

Уважаеми сънародници, 26- ти март е една от най- славните и велики дати в нашата история. Денят в който ,,непревзимаемата,, Одринска крепост падна и българското знаме се развя над града. Това е една от най- славните победи на българската армия, донесла възхищението на целия свят от бойния ни дух. Победата увенчава с успех вековня стремеж за свобода на тракийските българи. Стремеж, който няколко месеца по късно бива попарен и блян, който остава неосъществен с един от най- жестокия геноцид  и етническо прочистване в историята на човечеството. Разорението на тракийските българи от турската армия и башибозук обезбългарил одринска Тракия е трагедия, която оставя своя отпечатък върху наследниците на оцелелите българи и на всички нас.

 Днес ние честваме деня на Тракия, който съчетава в себе си както великата гордост и слава от победата, така и скръбта по загиналите и прогонени българи и за загубата на тяхното имущество и изконни български земи.  Това е и ден за равносметка за направените грешки и изпуснати възможности, който всички трябва да помним и почитаме.

Днес ние сме в извънредно положение, но нека вземем сила от духа на нашите предци, с която сила те са постигали славни победи и са устоявали на съкрушими нещастия.

Пожелавам здраве на всички, бъдете силни и единни, за  да победим невидимата заплаха, която е надвиснала над нас!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Георги Коприщенов - Декларация на Председателя на ВМРО- Пазарджик и общински съветник пред общински съвет Пазарджик по случай деня на Тракия

Декларация на Председателя на ВМРО- Пазарджик и общински съветник Георги Коприщенов пред общински съвет Пазарджик по случай деня на ТракияНа 26 март честваме Деня на Тракия. В този ден през 1913 г. българската армия написа най-славната страница в своята нова история. След близо шестмесечна обсада и 24-часова денонощна атака Одрин падна. […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703