Красимир Богданов: Мерките срещу COVID-19 са адекватни и навременни

0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Твърде строги или напротив – недостатъчни, са мерките срещу разпространението на коронавируса у нас? Трябва ли да се помисли повече за хората, които загубиха работните си места временно или за постоянно заради кризата, както и за техните работодатели?

Гледната точка на народния представител от ВМРО Красимир Богданов, представена от БНР:

Към този момента мисля, че мерките са правилни. Естествено не може да се прогнозира как ще се развие ситуацията оттук нататък, но факт е, че заболелите се увеличават с разумни темпове, планомерно, а виждаме в държави като Италия, която е най-засегнатата в Европа, как когато вече имаше стотици заболели, все още се провеждаха концерти, футболни мачове, работеха ресторанти, дискотеки и това доведе там до едно състояние, което е неконтролируемо на този етап.

Слава Богу, оперативният щаб начело с ген. Мутафчийски направи всичко необходимо да се вземат тези мерки, които могат да предотвратят такова разрастване на заразата. Не приемам виждането, че тази заплаха е преувеличена. Мисля, че е напълно сериозна заплахата за всеки български гражданин и особено за възрастните хора. Натам е насочено и усилието на тези мерки – да бъдат предпазени те. На този етап това, което се прави като мерки, е напълно нормално и напълно според ситуацията.

Мисли ли се по-дългосрочно – за последствията от епидемията и извънредното положение?

Резултатите от това извънредно положение и взетите мерки ще се почувстват върху икономиката много сериозно в месеците след справянето с коронавируса. Държавата в момента създава механизми, с които да успее да извърши определени компенсации. В този момент всеки иска. От една страна са интересите на работниците, от друга – на работодателите, от трета страна е държавата и нейните възможности. Трябва да е ясно, че едва ли държавата има ресурса да покрие абсолютно всички щети, които ще нанесе коронавирусът, но това, което се предвижда на този етап, мисля, че е нормално и мисля, че ще бъде от полза на всеки един, който е засегнат от тази кризисна ситуация.

Въпреки иронията към народопсихологията и манталитета на българина, виждаме, че в този важен момент хората спазват мерките. Призовавам всички тези хора да имат кураж, да имат търпение и да знаят, че заедно и солидарно ще се справим с проблема и рано или късно ще си върнем живота, с който сме свикнали, пожела Красимир Богданов.

Повече чуйте в звуков файл >>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Александър Сабанов обяснява за данъчно-осигурителните изисквания в периода на извънредното положение

Народният представител от ВМРО Александър Сабанов публикува във „Фейсбук“ текст за улеснение на гражданите относно промените, свързани с данъчно-осигурителните изисквания в периода на извънредното положение. Ето какво е изброил Сабанов: 1. Удължаване на срока за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци (чл. 92 ЗКПО) до 30 юни 2020 г. […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703