ЗА БЪЛГАРСКОТО БЪЛГАРОФИЛСТВО

1 0
Read Time:5 Minute, 14 Second

Проверка и изводи! 
        Българското общество от освобождението до днес продължава да бъде разделено на русофили и русофоби. И всичко останало е следствие на тези две основни течения.Познавам хора, които години наред са се изявявали като български патриоти и защитници на всичко българско. Те многократно са заявявали, че България е над всичко. Но до момента на проверката. А проверката е когато някой постави под съмнение правотата на Русия. Тогава изведнъж те заявяват, че са патриоти- русофили (каквото и да значи това и доколкото може да се съчетае с българофилството).      

България  над всичко, но не и над Русия! Нямат свян дори да заявят, че при евентуален конфликт между България и Русия без колебание ще преминат на руска страна и ще се бият срещу предателите (на Русия, разбира се).     

 Ех, бедни ми бедни генерал Колев, могат ли да те разберат защо защити Добруджа!
      И така всичко в България се преценява и пречупва през призмата на русофилството и русофобството.
      Родолюбие, българофилство- това са вторични неща и са добри, но ако не противоречат на основния мироглед. Това ни е  българофилството! Някога царя ни – Обединителя беше заявил, че само той е българофил и това беше!      Противоборството между русофили и русофоби е яростно както и преди 100 години. 
      Днес на дневен ред е темата Украйна и ,,националния ни интерес,, се защитава от позицията на русофилство и русофобство. Тук е момента да вметна в кръга на шегата, че освен всичко, не е добре, че предишните рубладжии се трансформираха в копейкаджии. Ама това си е!

     Та нека да си поразсъждаваме що е добре за нас българите в темата Украйна.      За България най- добре е да съществува независима Украйна, като буфер срещу имперския стремеж на Русия. Защо!?       Защото ако Русия присъедини Украйна или я направи зависима следващата линия, която ще предстои да влезе в обхвата на руските ,,справедливи и законни,, интереси, ще включи и България. А от чуждо вмешателство- благодаря! Да пази Бог! Примери в историята ни колкото щеш!
      Но ето оправданието за руската агресия от русофилите е защото и американците са агресивни и те също имали имперски интереси.       

  Затова русофилите харесват руската агресия, а русофобите американската. 
     

Нека помислим и за половин милион българи в Украйна. Какво ще стане с тях?
– Ако Русия победи, ние сме член на НАТО и подозрението към българите ще го има, а това няма да доведе до удобство на живеещите там наши сънародници.
– Ако Украйна победи, с нашата никаква позиция на натовци- русофили, представете си какво ще е отношението на украинците към българите след ужаса на войната, който изживяха.


      От друга страна предложението , да изселим българите от райони, където живеят компактно е неразумно и ненужно свиване на българския народ, влияние и позиции.     

Според мен България трябва да подкрепи Украйна с всичко, с което може, включително и военно.
      Но в противоборството между двете позиции, българщината отстъпва на втори план.           

  Русофилите си мечтаят да посрещат ,,непобедимата,, руска армия с цветя и да накажат предателите на Русия.А русофобите се радват на всяка руска загуба, унищожена техника и убити войници. Радваха се когато азерите с модерните оръжия и турска подкрепа попиляха арменската армия с руско въоръжение. Арменците уж бяха под закрилата на Русия, ама тя не си мръдна пръста за тях и азерите ги клаха, както турците преди повече от 100 години. Тогава русофобите радостно потриваха  ръце, че е натрит носа на Русия, а не отчитат факта, че в Кавказ мюсюлманския джихадизъм е в подем. Русия пък като ,,защитник,, на православието освен, че не помогна на арменците, подкрепи мюсюлманите осетинци и абхазци срещу грузинците и не се посвени да изпрати чеченски главорези срещу украинците. Имперска му логика!

       Чувам сега пък русофобите се радват, че Русия можело да се разпадне и да изгуби богатия на ресурси Сибир.    

    Обаче ако българския интерес изисква съществуването на суверенна Украйна (антируска теза) , същия този интерес изисква запазването на Русия и контрола и над Сибир (про руска теза). Разбирам, че да защитаваш едновременно и двете тези е неразбираемо за противостоящите русофили и русофоби, но първо трябва да се мисли за България. Защото, ако Русия изгуби Сибир, значи Китай да спечели така нужните му територии и ресурси. И тогава света наистина ще се промени. Китай ще стане световен господар, а това няма да е добре нито за Европа нито за България.
     И сега да обобщим от какво има полза България:
– Независима Украйна в противовес на Русия.
– Запазване целостта на Русия и руски Сибир в противовес на Китай.
– Стабилен европейски съюз в противовес на Америка и Русия.
– Членство в НАТО и модернизация на армията в противовес на всякакви завоевателни амбиции.
– Защита на християнството в противовес на джихадистите и джендърите (и двете са еднакво лоши).
– Търсене на съюзници на нашия интерес със съседите на нашите съседи в противовес на антибългарската политика. Ние трябва да търсим добри отношения с Унгария, Словакия, Хърватско, Черни гора, Италия, Сирия, Армения, Грузия и кюрдите, с които нямаме противоречия.

 – Защита на българите в съседните страни в противовес на асимилаторските политики на съседите. Необходимо е да се подкрепят организациите на българските малцинства в Турция, Гърция, Албания, Сърбия, Румъния, Молдова и Украйна за да се съхрани българското население в тези земи, които то обитава от векове. 

– Ребългаризация на Македония в противовес антибългарската политика в държава с преобладаващо българско население. За Македония трябва да се работи да бъде втората българска държава ( както са Германия и Австрия). Да се премахне изцяло македонизма като антибългарска идеология. Това е продължителен и труден процес, който изисква засилване на икономическото, политическото и културното влияние на България. Важно е да се защити Македония от пълна албанизация до момента на ребългаризсцията.
– Стабилност в България в противовес на разложителните процеси в страната. Пълно премахване на привилегиите на етническа основа. Стимулиране на раждаемостта сред отговорните родители. Борба с ненормалната пропаганда. Стимулиране на образованието и стопанската инициатива.
      Уважаеми сънародници мислете първо като българи, а не като русофили и русофоби!И понеже критикувам и русофилите и русофобите е нормално да очаквам мнозина да не харесат написаното от мен и да реагират през призмата на своето си русофилство и русофобство.
     Ще ви успокоя! Това са  само мои си разсъждения, не ангажирам никого с тях и не изразявам друго освен моето мнение в тази публикация. Ако ви харесва приемете го за Ваше и се борете за постигането му.
      Нека сме патриоти, ама български!
      България над всичко и преди всичко!
Кузо Божинов

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

СЪРЕВНОВАНИЕ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА БЪЛГАРИЯ МОЯТА МИЛА РОДИНА

За десета поредна година общинския комитет на ВМРО в община Септември  организира съревнование за рисунки на деца от 2 до 12 години от Община Септември. Тази година съорганизатор е Народно читалище ,,Будители – 2004″ – град Септември. Темата на рисунките е: „България – моята мила Родина“. Рисунките следва да се рисуват […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703