РАБОТНА СРЕЩА В ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРИТЕ ОТ УКРАЙНА ПО ИНИЦИАТИВА НА ВМРО

1 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

На 22 март 2022 г. в община Септември се проведе работна среща с цел подпомагане на българите бежанци от войната в Украйна.

Инициативата бе подета от Кузо Божинов- областен организатор на ВМРО в област Пазарджик и общински съветник в община Септември. Преди броени дни Божинов внесе предложение до общинския съвет за предоставяне на временно настаняване на българи от Украйна в бившия дом за сираци в град Ветрен. Идеята бе дадена от членове на ВМРО в град Септември.     

 На работната среща присъстваха Председателя на общинския съвет Кирил Тодорин, кмета на общината Васка Рачева, кмета на Ветрен Радослав Лютаков, секретаря на общината Нина Вардина и Кузо Божинов. След направена проверка се установи, че държавата е прехвърлила бившия дом за сираци в град Ветрен, като е поставила ограничения за ползването му, които изключват настаняването на бежанци от Украйна.       

  Всички присъстващи на срещата се обединиха около идеята Община Септември да се ангажира с действия по подпомагане на страдащите от войната българи от Украйна. Секретаря на общината Госпожа Вардина изрази своята готовност за предоставяне на административна помощ на всички, които желаят да настаняват наши сънародници бежанци.       

Взе се решение на предстоящите постоянни комисии на Общинския съвет да бъдат обсъдени конкретни предложения, с които Община Септември да се включи в подкрепата за нашите сънародници в Украйна.     

     В този труден момент за българите от Украйна всеки истински българин трябва да бъде съпричастен към тяхното страдание.Божинов призовава всички общински съветници, администрация и българи в община Септември да бъдат единни и да помагат на изпадналите в нужда наши сънародници.
Очаквайте информация за взетите решения и предприетите действия.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

,,Сине мой, надежда скъпа моя....,,Стамен Панчев

На 23 март 1913 година в Балканската война е убит поета Стамен Панчев.      Стамен Панчев е от онези българи, които през 1912 година от интелектуалци и културни дейци се превръщат в смели войни. Овладян от чувство на патриотизъм и себеотрицание, той се  впуска в боевете, но наред с бойния […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703