Предстои факелно шествие за деня на Тракия

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

На 26 март ВМРО със съдействието на Община Пазарджик организират факелно шествие под надслов – „България над всичко”. Всички заедно да дадем пример и да покажем, че можем да бъдем обединени в името на Родината. Нека да застанем рамо до рамо под българския флаг, защото Съединението прави силата, а традициите ни крепят и помагат да запазим българското си самосъзнание.     

  Нашата цел е не само да ги спазваме, но и да поставяме началото на нови, защото това ще ни накара да се гордеем, че сме българи.       

На 26 март се навършват 109 години от превземането на Одринската крепост. Този боен подвиг, непознат дотогава насвета още буди възхищение и прославя българското войнство по всички части на света. Одринската крепост, смятана за непревземаема, се преклонява пред българската военна мощ за по-малко от две денонощия. Тази победа носи свободата на стотици хиляди българи и надеждата им за светло бъдеще, която е попарена от Междусъюзническата война. Войските на      Османската империя навлизат в Източна Тракия и избиват масово живеещото там българско население. Хиляди хора са принудени да напуснат своя дом, да се превърнат в бежанци, но въпреки това запазват своя стремеж да съхранят своята родова памет.      Приканваме всички да се съберем на 26 март в 18 часа на пешеходния мост на Парк-остров Свобода (Пазарджик), независимо от своята принадлежност и възгледи, защото всички сме българи. Заедно да тръгнем под звуците на гайди и тъпани по улиците на града до символа на Пазарджик – Часовниковата кула и всички да направим едно дълго тракийско хоро. Нека покажем, че заедно сме по-силни.
Заповядайте?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

РАБОТНА СРЕЩА В ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРИТЕ ОТ УКРАЙНА ПО ИНИЦИАТИВА НА ВМРО

На 22 март 2022 г. в община Септември се проведе работна среща с цел подпомагане на българите бежанци от войната в Украйна. Инициативата бе подета от Кузо Божинов- областен организатор на ВМРО в област Пазарджик и общински съветник в община Септември. Преди броени дни Божинов внесе предложение до общинския съвет за […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703