БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЧКИ И СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Българи, помните ли разказа за бялата лястовичка? Бялата лястовичка и тези, които я търсят за изцеление!
     Днес живеем в трудни времена, в които мнозина не се интересуват от култура, литература и духовност. Може би и затова времената са трудни. Та поради тази причина имаме нужда от култура, литература и духовност, като бели лястовички лечителки на трудния ни живот.      

 А белите лястовички съществуват, ако имаш очи и сърце да ги видиш. 

     На 11 март 2022 година любители на новата ни литература участваха в един поглед към една съвременна бяла лястовичка.   

 В сградата на Народно читалище ,,Будители,, – град Септември бяха представени книгите на  съвременния български автор от нашия край – Стоян Влахов.      

     Стоян Влахов е роден в село Калугерово и както сам казва е от четящо и пишещо семейство. Работил е като учител, военен и полицай, занимава се е със спорт, но никога не изоставя четенето и литературата. И след натрупването на достатъчно житейски опит и познания, ръката му хваща перото и сътворява своите увлекателни, забавни и поучителни послания към всички нас.   

   Господин Влахов е личност и с обществена ангажираност и като такъв през отминалата година бе кандидат за народен представител от ВМРО.   

   Четири книги бяха представени на септемврийската публика: ,,Комитата,, , ,,Внучката на дядо Никола,, , ,,Момичето от дълбините и ,,Разкази за вчера и за днес,,. В момента се работи по издаването на следващата книга, а има и още няколко в проекта.
       Всеки любител на книгите може да си закупи от представените книги в читалището.   

   Областния организатор на ВМРО – Пазарджик Кузо Божинов поздрави организаторите от читалището за добрата инициатива и пожела успех в творческия път на автора.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Солунското село Айватово- родно място на един от основателите на ВМРО Антон Димитров

Покрай годишнината от кончината на Антон Димитров, на 13 март 1933 годинa, нека да насочим темата към неговото родно село и живеещите тогава българи там. Българският революционер е роден в село Айватово- солунско през 1867 година.      Селото тогава и днес е разположено в западната част на Лъгадинското поле, на […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703