КУЗО БОЖИНОВ- съветник от ВМРО в община Септември с позиция в общинския съвет.

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

На 27 януари 2022г.се проведе януарската сесия на общинския съвет в община Септември. Представителя на ВМРО в общинския съвет изрази позицията си по следните въпроси:
1. Не подкрепи Годишния отчет за изпълнението на ,,Програма за управление на община Септември,, за 2021г. На предхождащите сесията комисии Божинов се противопостави на отчетеното подобряване на обществения ред при условие, че комисията по обществен ред и сигурност не успява да се справи с замърсяването пред гробищния парк. Общинска администрация не се съобрази с направената забележка и затова програмата не получи одобрението на съветника от ВМРО.

2. Противопостави се на планираното увеличение на водата от ВИК- Пазарджик. Един от мотивите за повишаване на водата бе оправдан от представителя на ВИК с  необходимостта от увеличаване на заплатите в дружеството. На въпросното искане Божинов заяви, че както управителя защитава интересите на служителите си така и съветниците трябва да защитят интересите на гражданите на общината и призова повишението да бъде отхвърлено, защото не са проучени до край всички възможности за запазване на цената. При проведеното гласуване общинския съвет отхвърли искането за поскъпване на водата.

3.  Патриота в местния парламент възрази и срещу предвиденото честване на антидържавния бунт подтикнат от Коминтерна и наречен септемврийско въстание. Водач на този бунт е националния предател Георги Димитров нанесъл изключителни вреди на българщината в Пиринска Македония. Честването е предвидено да бъде в най земеделското село, люлка на БЗНС село Славовица. Няма и помен от намерение за честване на юнското въстание, а на преден план излиза коминтерновската пропаганда. За съжаление съветниците от Славовица и мнозинството защитиха комунистическата идеология и подкрепиха почитането на един противобългарски метеж.

4. В точката въпроси на общинските съветници Божинов единствен отправи питане към администрацията: ,,- какви са критериите за избор на фирма, която да стопанисва гробищния парк и проучвани ли са възможностите на местните фирми? Има ли общината още договорени отношения с траурната агенция, която ползва помещенията в гробищния парк и плащали се наем за тях? „. Отговора се очаква да бъде предоставен писмено за следващата сесия.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ВМРО прожектира ,,Само защото бяха българи,, на годишнината от рождението на царя Обединител

На 30 януари 2022г. когато се отбелязват 128 години от рождението на цар Борис III Обединител в град Септември бе прожектиран филма ,, Само защото бяха българи,,. И инициативата е на местната организация на ВМРО в града. Филма разказва за жестокия терор и изтребление на българите в Македония.Излъчването на филма бе […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703