СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

1 0
Read Time:2 Minute, 51 Second

Социалната политика е съпричастността на обществото към нуждаещите се. Тя е в противовес на дивия закон на по- силния и се характеризира с качеството човечност. Но именно защото е по- висша система тя има нужда освен от човечност и от разум. Защото в противен случай се изражда в паразитизъм, който е саморазрушителен и води до пречистване чрез дивия природен закон на по- силния.  

Според мен трябва да бъдат предприети следните стъпки в социалната политика:


1. СПИРАНЕ НА СОЦИАЛНИЯ ПАРАЗИТИЗЪМ. Премахване на професията трайно безработен на постоянни социални помощи. Постоянни социални помощи да получават само инвалиди и то до размер, който компенсира невъзможността им да полагат пълноценен труд.

2. ЕФЕКТИВНОСТ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО ЗА БЕЗРАБОТИЦА. От временно останалите без работа да се изисква повишаване на квалификацията или преквалифициране. 

3. ПОВИШАВАНЕ РАЗМЕРА НА ДАНЪЧНИТЕ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА ДЕЦА: Приспадане от дължимия данък общ доход от семейства. Семействата ще получава от приспадане на дължимия данък по три минимални заплати за дете на година.

4. МАЙЧИНСТВО. Втората година майчинство да е в пълен размер както полагащото се през първата година. Помощи за отглеждане на дете през третата година да е 20 % от получаваното майчинство за дете в семейството.

5. ПОМОЩИ ПРИ РАЖДАНЕ. При раждане на дете в семейство на образовани и отговорни родители (над средно образование и без данъчни задължения) по една МРЗ за първо дете, 2 за второ, 3 за трето и така до пето дете. При по- висока образователна степен от средната сумата се завишава с 20 % на степен.

6. ПОМОЩИ ПРИ СКЛЮЧВАНЕ НА БРАК Предоставяне на безлихвен кредит при сключване на брак на млади образовани и отговорни семейства срещу обезпечение при условие, че ще живеят в България докато го изплатят. И опростяване на 10 процента от задължението при раждане на дете или осиновяване.

7. СРЕДСТВА ЗА ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА. Строг контрол, правила и по високи данъци за гадатели, екстрасенси и компаньонки. Данъците от тези дейности да са само за подпомагане на семействата и децата.

8. ПЕНСИОННА РЕФОРМА. Поетапно преминаване към лични пенсионни партиди, които се унаследяват. Възможност за пенсиониране на 60 години с 50 % пенсия. Държавни добавки към пенсиите за хората над 80 години.

9. ОТДИХ. Данъчни облекчения за работодатели, които предоставят почивки на работниците си в България. Подкрепа за ученици, студенти и пенсионери при почивки в България.

10. ПОДКРЕПА ЗА СПЕСТЯВАНИЯ. Отпадане на данъка върху дивидентите и лихвите по спестовни влогове.

11. ДЪРЖАВНИ ОБЛИГАЦИИ.Облигации за български граждани с по- високи от банковите лихви.

12. САМОСТОЯТЕЛНА ДЕЙНОСТ. Подкрепа за започване на самостоятелна дейност, самонаети лица, семейни предприятия и стопанства- съвети, данъчни облекчения, ниско лихвени заеми.

13. ПОДПОМАГАНЕ НА ИЗОСТАНАЛИ И СЛАБО НАСЕЛЕНИ РАЙОНИ. По – ниски данъци в съответния район.


Можете да се запознаете с моето мнение:  за ОБРАЗОВАНИЕТО тук:

 https://vmro-pz.org/?p=2907

за ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО тук:

КУЗО БОЖИНОВ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО


Ако харесвате това не е задължително да гласувате за мен. Можете да изискате от кандидата, който ви харесва да заяви изпълнението на това, което ви харесва. Препоръчвам ви да проучите какви са възгледите на кандидата, който ще подкрепите и какво е направил до момента по този въпрос. Ако обичате България борете се за нея и настоявайте вашите избранници да правят същото. Аз споделих какво бих направил ако ми бъде предоставена възможност.
При условие, че все пак решите да гласувате за мен като кандидат за народен представител може да  го направите  с номер 21 за ВМРО и дадете предпочитание 103 за Кузо Божинов.


Благодаря ви!

Бъдете здрави! и


България над всичко!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НИЕ ПОМНИМ!

Днес не е време да си говорим за избори! Защото не можеш да направиш избор, ако не си информиран. Няма как да говориш за бъдещето, ако не помниш миналото си …. Днес е 8-ми ноември, ден в който отбелязваме нахлуването на сръбската армия в Цариброд и Босилеград и откъсването им от […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703