СЪРЕВНОВАНИЕ ЗА ИЗБОР НА НАЙ- ПАТРИОТИЧЕН (РОДОЛЮБИВ) ДОМ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ ЗА 2021г.

1 0
Read Time:2 Minute, 39 Second

За десета поредна година общинския комитет на ВМРО-БНД в община Септември обявява съревнование за най – патриотичен дом в общината. През предходната 2020 година за най- патриотичен дом бе избран домът на семейство Гущерови от село Виноградец. През изминалите години най- патриотичните домове бяха:за 2019- Боерикови от град Септември,  за 2018г. – Николови от село Варвара, за 2017г. -Торбанови от град Септември,  2016г. -Кадийски от град Септември, за 2015г. – Венчеви от село Бошуля , за 2014г. – Апостолови от град Септември, за 2013 г. – Караиванови от град Септември, за 2012 г.- Цветкови от град Септември.     Идеята за избор на най- патриотичен дом се реализира за да насърчи патриотизма на населението в нашата община. Патриотизмът е този двигател на възхода на даден народ, който има силите да мотивира отделния човек да допринася за благото на собствения си народ и по този начин да живее благополучно и щастливо в своята среда. В настоящите времена на стопанска и политическа криза, която вилнее над нас има и още една друга криза – духовната, която заличава нещата, които са ни запазили като народ в продължение на столетия и ни отчуждава един от друг като руши спойката ни като нация и защитните ни сили срещу чужди влияния и агресии. Втората криза е много по опасна от първата за съществуването ни, защото народ без духовност и родолюбие няма силите да се пребори с трудностите, които го връхлитат. Именно заради това ние патриотите от нашата община целим чрез действията си да поощрим патриотизма и духовността на местно ниво, като част от борбата за запазване на българщината в цялата страна.      Тази година най патриотичния дом ще бъде определен по следните показатели:

1. Чрез гласуване в създаденото събитие на фейсбук групата ВМРО-СЕПТЕМВРИ (https://fb.me/e/2OcB3v8IC), като се харесват качените снимки на участника. Съобразно броя на получените гласове до 17 часа на 10 декември: до 5 точки.

2. Наличие на патриотични символи /знамена, портрети на видни личности и други предмети свързани с възхода и историята на българския народ/ до 3 точки.

3. Наличие на българска литература /съобразно бройките:от 50 до 500 бр.,от 500 до 1000 бр. и от 1000 и повече бр./ до 3 точки.

4. Наличие на деца до 16г. /Съобразно броя на децата: 1 дете, 2 деца и 3 и повече, които да живеят в дома и да са от едно семейство/ до 3 точки.

5. Наличие на постоянно поставено на видно място и на открито българско знаме /на пилон или стойка/ 1 точка.

6. Битово оформление на дома: 1 точка.

7. Общественост или историческа обвързаност /Участие на живеещите в дома в обществени мероприятия или историческа обвързаност на дома или на рода/ 1 точка.

8. Наличие на православни символи 1 точка.

9. Наличие на декоративно оформление, цветя 1 точка.

10. Познание и почитане на родовата памет /родословно дърво, родова книга/ 1 точка.Пределен брой точки: 20     

Предложения ще се приемат до 01.12.2021г, а награждаването на избрания победител ще е през месец Декември.      Всеки кандидат ще бъде посетен от комисия, която да извърши оценяването и да направи снимки по показателите, които носят точки.     

За повече информация обръщайте се към Председателя на общинския комитет ВМРО в община Септември- Кузо Божинов на телефон: 0893/359 239

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

14 септември 1918 г. започва битката за съхранение на България

На 14 септември 1918 г. започва атаката на Антантата при Добро поле.През есента на 1918 г. Антантата решава да приключи с България и да я унищожи. Замисълът е чрез два пробива при Добро поле и при Дойран 600-хилядната ни армия в Македония да попадне в „чувал“ и да бъде ликвидирана, а […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703