Проба-грешка! Или избор между лошо и по- лошо.

2 0
Read Time:4 Minute, 27 Second

На гребена на вълната на политическите превратности времето изкачи „нещо друго”.  А Другото бе силно желано от мнозина. Те протестираха! Те искаха! Те се бореха! Да дойде Другото. И не се интересуваха какво е това Друго. Искаха го само и само да не е досегашното. Но понеже рано или късно всичко се разбира, така и тук Другото започва постепенно да придобива форма и измерение.  Никой още не си представя как ще изглежда другото в завършения си вид, защото малцина са си задавали въпроса какво може да е то. Разбира се както при физичните и химични процеси различните комбинации от  взаимодействие на веществата са отдавна познати и използвани така и при определяне свойствата и характеристиките на Другото е малко вероятно да се изнамери някакво ново революционно откритие.

      Затова създателите на Другото вероятно разчитат на максимата  „Всяко ново е добре забравено старо”. И ето ти на стигнахме до новината: – „Слави Трифонов обяви намерението си да предложи за министър председател Ники Василев”. Е разбирам, че една част от неговите гласоподаватели по времето , когато дейността на министър Василев бе на дневен ред все още ходеха прави под масата или сричаха своите първи „А” и „Б”, но Никито в никакъв случай не е толкова добре забравено старо. Неговите действия явно или не, осъзнато или не, тегнат като последствия върху всички нас. И с голям интерес си задавам въпроса –„Знаеха ли всички, които искаха Другото без да се интересуват от това как ще изглежда какво ще получат”? Наистина за това ли се бориха и протестираха? За да разберат, че най-подкрепяния политик еднолично е решил да им сложи Никито Василев, да изчегъртва корупцията и да провежда успешна политика. С неговия опит на приватизатор и новатор в управлението със сигурност щеше да успее да изпълни поставените му задачи. Да ама едни хора взеха, че не го харесаха и припомниха на всички някои от подвизите му.  Това пък на всичкото отгоре не се харесаха на избирателите дори и на ИТН. Даже се разбра че министър Василев е бил от коалицията на ДПС и положението стана сериозно. Ама все пак има и такъв народ!

      И какво да прави сега Славито? Ами проба- грешка! Взе та си промени намерението. Е та сега ще трябва пак да мисли и да ни обяви решението си за нов избор. Щом е имало грешка, трябва да има и прошка! А и той разполага с цял екип сценаристи, които десетилетия доказаха, че са много добри в сценария и създаването на скечове. И винаги могат да се обърнат за да почерпят разум от приказките защото има цял арсенал от приказни герои, не е само Малкия Мук.

       Остава обаче един леко горчив, леко сладникав на турска баклава привкус от действия, които обслужват интереса на  ДПС.

      Отговаряйки си на въпроса кой има интерес от действията на Слави, ми е трудно да приема, че все пак е възможно българите сами да си изберат българомразци за политици. После за да обвиним политиците за нашите несгоди. Има ли такъв народ?

      Следващото „гениално” решение на новия месия е да създаде министерство на циганите. Нека да оставим факта, че това специално отношение е явна дискриминация към турци, арменци, евреи, руснаци и всякакви други народности пребиваващи в България. Той е дискриминация дори и към българите, но по традиция на мнозина това не им пречи. Има и такъв народ! Интеграцията като понятие на български означава единение и ми е много странен сценария , с който чрез разединение искаш да получиш единение. Циганите ако желаят интеграция няма да я получат със специално отношение и привилегии. Само един закон пред, който всички са равни би осигурил единство на нацията. Цигатското министерство остана малко в сянката на обявеното намерение за нов премиер, но пагубното му въздействие върху обществото ни тепърва ще се усеща. Не се чуха сериозни мнения за това антидържавно и антибългарско намерение.За демографския проблем в страната също. Не чух и мнение от някой циганин- ама кой бяга от привилегии и специално отношение. Гласоподаватели са все пак, а интеграцията ще си остане само на хартия.

       Следващата „велика” идея и „първостепенен” приоритет е изпращането на македонци в космоса. Ама друго си е съчетаването на международната политика с научните постижения.       Наистина забавно се получи и някои се посмяха.

 Наистина добър е Славито прави страхотно шоу и интереса към него не намалява.

Аз обаче не мога да прогоня един въпрос, който натрапчиво се е загнездил в съзнанието ми.

–  „Знае ли Слави какво прави или импровизира”?

   Ако не знае лошо!

   Ако знае още по- лошо!

   Сега ни остава да се забавляваме. Има такъв народ!

    Но има и българи милеещи за своята Родина! За тях шоуто не е забавно. Те разчитат на себе си, на своите семейства , на българската народна мъдрост и черпят сили от светлия подвиг на хилядите достойни българи отдали живота си за да я има нашата България.

    Не се отчайвайте скъпи сънародници! Бъдете силни и се борете за Родината!

    Бог да ви закриля и да пази България!

Кузо Божинов

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

На 18 юли 1837г., в град Карлово е роден Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски.

На 18 юли 1837г., в град Карлово е роден Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски.Той е български национален герой, идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО). Известен е, и като Апостола на свободата, заради това, че организира и разработва, революционна мрежа за освобождаване на […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703