Защо патриотизма се харесва, а на избори гласовете отиват в друга посока

2 0
Read Time:4 Minute, 57 Second

         Вероятно някои ще кажат, че достатъчно са лъгани и вече нямат доверие на политиците, не желаят да се занимават с политика и не се интересуват от нея. Ако трябва да подходим шеговито към подобни твърдения ще кажа, че това ми звучи като изказване на наранена девойка, която заявява, че никога повече няма да се влюби защото я е страх да не страда. Но нека да подходим по- сериозно и да си дадем сметка защо мнозина са така лековерни и биват излъгани от на вид примамливи и нереални обещания. Коренът на това зло се състои от две основни слабости в приемането на обществените послания. Едната е че не се проследява миналото, житието и битието на отправящия посланието. Не се сравняват неговите думи и неговите действия. Не е нормално да вярваш на политик, който заявява, че ще гони мутрите , а години наред е работил с тях. Другата слабост е когато не успяваме да оценим доколко е изпълнимо дадено обещание. Дори то да звучи много примамливо и много да ни се иска да стане първо трябва да се постараем и да разсъдим върху неговите последствия и изпълнимост. Така преди сто години светът започна да се увлича по една идея на вид справедлива и човешка, която доведе след себе си много кръв и стопанска разруха. Мотото „От всекиго според възможностите и на всекиго според потребностите” доведе до значително изкривяване на гледната точка за това що са потребности и това що са възможности. Впрочем тази заблуда съществува и днес под различни форми и резултата от нея е социалния паразитизъм.

       Когато ВМРО и патриотичните сили отправят послания те са насочени в посока на разрешаване на българските проблеми и защита на родното. И понеже патриотизма представлява двигател за възхода на даден народ, патриотичните предложения са точно с такава цел. Другата характеристика на патриотичните програми е, че те се характеризират с краткост, точност и яснота за изпълнение. И за да си отговорим доколко дадено патриотично предложение е изпълнимо е добре да проследим какво е направено от патриотите в тази насока и какво е свършено. Ето нека вземем идеята на Българските патриоти за преизчисляване и повишаване на всички пенсии. Правено ли е нещо до сега? Разбира се че да!  Повишиха се най- ниските пенсии и въпреки съпротивата на ГЕРБ патриотите успяха да осъществят обещанието си за минимална пенсия за стаж от 300 лева. Подобни сравнения могат да се направят и за други предизборни намерения на Българските патриоти, като защита за традиционните семейства, подкрепа за децата и отговорните родители, ограничаването на влиянието на ДПС и много други.

    Нека разгледаме три направления от дейността на ВМРО и патриотичните сили и одобрението на обществото от предприетите действия. Според направено проучване в социалните мрежи бе установено, че ограничението на зависимите гласове от Турция се радва на 88 % одобрение. Спирането на истанбулската конвенция и позицията срещу гей пропагандата получава 96 % одобрение. Предприетите действия на държавно ниво благодарение на ВМРО и патриотичните сили се радват на почти 100 % одобрение.  И ето сега тези три позиции, които са позиции на българските патриоти са с много висока обществена подкрепа. От друга страна никоя партия в България не ги защитава с категоричността с която ги изразяват българските патриоти. Значи излиза, че действията и намеренията на Българските патриоти се одобряват от огромната част от обществото. Логично би било при така обществена подкрепа българските патриоти да се превърнат в основен политически фактор и да управляват страната за да осъществят в пълнота намеренията си. В действителност на изборите резултата е съвършено различен и Българските патриоти се борят дали ще прескочат границата за влизане в Народното събрание или не. Задавал ли си е някой този въпрос? Защо се получава такова противоречие?

      Нека да поразсъждаваме върху тази ситуация. Има ли някой интерес това за което се борят Българските патриоти да не се осъществи? Разбира се че има!

      Със своите действия патриотите засегнаха интересите и попречиха на намеренията на определени кръгове, като си създадоха силни врагове. Създадоха си врагове, защото се явяват единствената пречка пред осъществяването на антибългарските намерения на:

1.      Световната гей пропаганда, която се опитва да навлезе в обществения живот на България и да го промени според собствените си разбирания и цели. Тези организации са достатъчно влиятелни и финансово стабилни.

2.      Неоосманизма и влиянието на ислямиста Ердоган в България. На разположение на тази идея е цялата сила на Турската държава.

3.      Антибългарското правителство и просръбско управление на Македония. Тук се използва ресурса на една малка държава с достатъчно лудо управление за да насочи целия си потенциал за антибългарска пропаганда.

      Тези три вражески сили обединиха усилията си срещу ВМРО и Българските патриоти. Но те не тръгнаха директно да атакуват по важните за тях теми, защото както споменахме това няма да се приеме добре от българите. Затова се насочиха усилията към злепоставяне на ВМРО и патриотичните сили по всякакъв друг начин, който ги представя отрицателно в обществото. Срещу Българските патриоти се разрази такава черна пропаганда, на каквато не са били подлагани други политически сили. И в крайна сметка усилията се увенчаха с успех, защото медиите в съвременния свят са реална сила и успешно въздействат върху нагласите на хората.   Стигна се до там, че мнозина категорично не желаят да подкрепят патриотичните сили, въпреки че харесват постигнатото от тях.

        Срещу черната медийна пропаганда Българските патриоти нямат финансовия ресурс на своите врагове за да се противопоставят. Затова уважаеми българи Ви призоваваме трезво да разсъждавате и да проверявате твърденията на всички. И всеки, който е убеден в правотата на нашата борба да ни подкрепи и да убеди своите близки. Ние не разчитаме на заблуди, защото истината е на наша страна.

Гласувайте!

България има нужда от Вас!

Кузо Божинов

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Георги Коприщенов ( предпочитание 106) – кандидат за народен представител от коалиция Българските патриоти

Георги Коприщенов ( предпочитание 106) – кандидат за народен представител от коалиция Българските патриоти проведе предизборна среща в град Пазарджик. Присъстващите изразиха одобрението си за дейността на Българските патриоти и обсъдиха своя принос в кампанията и разпространението на патриотичните идеи. За Българските патриоти може да гласувате с номер 16.

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703