България и неоосманизма- бъдеще и вероятности

0 0
Read Time:3 Minute, 30 Second

Съществува доктрина, която цели възстановяване на влиянието на Турция в бившите османски владения, ако не политически то поне икономически. Тази доктрина се нарича неоосманизъм и в различна степен е израз на турската външна политика след разпада на Османската империя. Най- силна и осезаема тази доктрина се усеща при управлението на турския президент Ердоган. Основното направление за провеждането и е по линия на ислямизма. Ердоган променя фундаментални правила на светската държава в Турция положени от Ататюрк.

Специално за България турското влияние е постоянно засилващо се и добре организирано и защитено. С допускане на съществуването на ДПС се установи  легалното съществуване на една по същността си вредна за България партия. Самото име Движение за права и свободи предполага претенции и те ги предявяват непрекъснато. В тяхната политика няма и следа от задължения и отговорности. През годините те се превърна в основен фактор на така наречената политическа стабилност и размахвайки заплашително картата на етническия мир успяха години наред да диктуват политическия тон в страната. Възлови министерства се превърнаха в тяхна запазена марка. Цели региони попаднаха под зависимостта на ДПС, а българите мюсюлмани бяха оставени на произвола на съдбата и благоволението на антибългарската партия. Привидните отстъпки, които правеха с ориенталски реверанс бяха само за да получават скъпо и прескъпо правила, които в перспектива работят за тях. Неглижирането на демографския проблем сред българите и проблема с живеещите в Турция изселници не бе решен в интерес на България. А времето работеше и продължава да работи за тях. Работят и „български” политици, които за временна облага нямат скрупули да се откажат от българския интерес.

И така се стигна до момент, когато предела на търпимост сред българите беше в голяма степен достигнат. Тогава ВМРО и другите патриотични формации се превърнаха в по- значим фактор в Народното събрание. Това доведе до излизането на ДПС от властта и ограничаването на гласовете от Турция. Патриотите предприеха поредица от законодателни мерки, които бяха приети не без съпротива от останалите партии. Тези мерки ограничаваха влиянието на ДПС в момента но най- вече в дългосрочен план. Тези промени въведени от ВМРО и другите патриотични формации се приемаха добре от мнозинството българи. Според една проучване 88 % от българите одобряват ограничение на гласовете от Турция. Създаде се възможност патриотичното влияние в България да нараства. ДПС нямаше възможност да се противопостави на това фронтално затова създаде и подкрепи проекти, които да бъдат съюзници. Кои са тези съюзници можете да си отговорите като проверите кои партии подкрепиха отпадане на ограничението за гласуване в Турция. Разполагайки с неограничен ресурс и подкрепа от страна на Турция ДПС подкрепи организирането и провеждането на черна пропаганда срещу патриотичните сили. Не бе пропусната нито една възможност за да бъдат представени патриотите в отрицателна светлина. И така след провеждане на редица ползотворни мерки за България обществената нагласа вместо да се повиши за патриотите тя се срина. И в това няма нищо учудващо за тези , които са запознати с пропагандните похвати на Гьобелс.

Изправяйки се срещу сериозен и силен враг патриотите нямаха нито финансовия нито медийния ресурс да  противопоставят достатъчно ефективно правдивите си тези на лъжливата пропаганда.

И резултата бе налице основната пречка пред политиката на ДПС, а именно патриотичните сили бе отстранена от последното Народно събрание, което за щастие просъществува твърде кратко. Кратко но достатъчно за да се премахне ограничението за гласуване в Турция и да не се допуснат представители на ВМРО в ЦИК,РИК и СИК.

Но понякога в живота се случва Давид да победи Голиат!  Как патриотите да се справят с фалшивите новини и черна медийна пропаганда?

Единствения начин е апостолския! Нека всеки убеден в правотата си патриот да стигне до сърцата на възможно повече българи. Въоръжен с нескончаема енергия, любов към Родината  и силата на истината ние българските патриоти можем да победим!

Ние трябва да победим, защото България е най- важна!

Алтернативата е неоосманистка! Следва все по- силно обезбългаряване в България. Обезбългаряване физическо и духовно.

Ние българските патриоти няма да се откажем да се борим за България!

Ние ще продължим независимо от временните неуспехи. Ще се борим за всеки обезверен и отчаян българин.

Затова българи преди да дадете своя глас проучете програмите на кандидатите и техните действия отпреди. Сравнете всичко, разсъдете и гласувайте!

Вашия глас има значение за България!

България над всичко!

Кузо Божинов

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Семейство или антисемейство? Борба между нормалното и ненормалното

„– Какъв е този шум на улицата, Джон? – Гей парад, сър. – И какво искат? – Еднополова любов, сър. – И кой им забранява, Джон? – Никой, сър. – Тогава защо крещят? – Педерасти, сър. . .”                                                                                                   Английски анекдот     Никой не отнема правото на даден човек да бъде какъвто си […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703