Кузо Божинов инициира решения за справяне със сметището пред гробищата в Септември

1 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

На 24.06.2021г. се проведе заседание на комисията по обществен ред и сигурност към община Септември. Комисията бе свикана по настояване на Кузо Божинов във връзка с изхвърлянето на боклуци пред входа на гробищния парк, който се намира срещу циганската махала в града.По сигнали на Божинов Община Септември почиства нееднократно сметището, но то се възобновява буквално в рамките на часове. Сметището освен, че е нелицеприятно и нехигиенично възмущава близките на покойниците, които са дошли да ги почетат. Мнозина приемат замърсяването като провокация и демонстративно неуважение. Председател на комисията е Георги Йовчев, а нейни членове са общински съветници, служители и представители на Пожарната и Полицията. Комисията се запозна обстойно с проблема и бяха обсъждани различни варианти за разрешаването му. Всички членове на комисията се обединиха и взеха решение за предприемане на три конкретни стъпки:1. Да се постави табела, която да уведомява за размера на налаганата глоба при изхвърляне на боклука.2. Полицията и Общината да предприемат мерки и да налагат глоби на замърсителите.3. Да се предприемат действия за избор на фирма, която да стопанисва гробищния парк и да отговаря за реда и чистотата в района.
На изразения скептицизъм на част от членовете на комисията Божинов отговори, че е необходимо като общественици да предприемем всички законови мерки за да търсим пътища за справедлива защита на обществения интерес.Комисията реши да следи и анализира какъв ще е ефекта от предприетите действия.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Имаме ли нужда от българска армия?Изследване на Кузо Божинов

„Народ, който не желае да храни своя армия,много скоро ще му се наложи да храни чужда“Уважаеми българи съвсем скоро направих едно проучване в социалните мрежи за обществените нагласи към нашата армия.Зададох следния въпрос: Имаме ли нужда от българска армия и нейното развитие и модернизация?Бяха предоставени следните  отговори:- Да без външна помощ – […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703