БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: Напълно безплатни детски градини, ясли, здравеопазване, учебници и лекарства за децата

1 0
Read Time:3 Minute, 43 Second

На 1 юни ние излизаме с ясна Стратегия за закрила и подкрепа на децата и младите семейства. Това е пакет от мерки с дългосрочна перспектива за подсигуряване на щастливо бъдеще на младите хора в България

Ние, „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, макар и като отделни политически субекти през годините припознахме като основен наш приоритет семейството и политиките, свързани с неговата закрила. За нас семейството се състои от мъж, жена и техните деца. Именно децата са в центъра на цялата ценностна система на българина, на обичаите, които са ни съхранили като нация повече от хилядолетие. Неслучайно в народните традиции, в изкуството и книжнината за нашите предци жената и детето са нещо свято. Жената е носител на майчинството, а детето – на продължението на рода.

Ето защо ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, излизаме с ясна визия за това какви са проблемите и какви трябва да бъдат техните решения, за да съхраним нацията си и да предотвратим засилващата се демографска криза.

Именно днес, на международния ден на детето, ние представяме нашите приоритети, свързани с държавната политика за подпомагане на младите родители, образованата раждаемост и дългосрочното развитие на децата на България.

Представяме и основните моменти от нея:

Ние, „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, ще се борим за увеличение на парите за втората година майчинство – да станат 80% от минималната работна заплата. В момента са 380 лв. на месец, а минималната работна заплата е 650 лв.

Считаме също така, че всяко българско дете има право безплатно да посещава ясла и детска градина. Предвиждаме в най-кратки срокове да се инвестират поне 100 млн. лв. за изграждането на нови детски градини и ясли, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли. Само по този начин ще се прекрати унизителната томбола, в която сега се разиграват имената на хиляди дечица всяка година. За нас е задължително държавата и общините да подпомагат финансово семействата лишени от достъп до общински детски градини.

Ще настояваме и семейното подоходно облагане, което извоювахме за 2021 г., предвиждащо данъчни облекчения за всяко работещо семейство, както следва – 450 лв. за едно дете, 900 – за две, 1350 – за три деца, да стане постоянно и сумите до края на мандата да се увеличат до 600 лв. за едно дете, 1200 лв. – за две и 1800 лв. – за три деца.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще работим и за безплатни учебници и учебни помагала за всички ученици до 12-и клас.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ се обединяваме и около разработване на политики за справяне с демографската криза в България, ориентирани към семействата и децата, чрез:

– Политики, даващи предимство при кандидатстване за общински жилища за млади образовани семейства;

– Освобождаване от ДДС при покупка на жилище от млади образовани семейства;

– Укрепване на брака и семейството от баща – мъж, майка – жена, и техните деца. Утвърждаване на традиционни, български семейни и християнски ценности;

– Стимулиране на отговорното родителство;

– Държавата да подпомага образованите и пълнолетни двойки като им дава по 2000 лв. при раждането на първо дете, по 5000 лева за второ дете и 10 000 лева за трето дете;

– Разработване на образователни модели насочени към възпитание на физически и психически здрави деца, с морални и нравствени ценности;

– Финансови глоби на чиновниците, които се опитват да прокарат джендър идеологията в българските училища;

– Ревизия на учебните планове, пренаписване на учебното съдържание – искаме да знаем кой носи отговорността за неадекватното им съдържание; Искаме да се спре пренатовареността на учениците и остарялата и консервативна програма за децата на 21 век;

– Един учебник по един предмет, а не както е в момента – по седем – осем. Според нас децата не трябва да учат по различни програми, защото образователната система не е проба-грешка;

– Безплатни униформи за всички ученици;

– Ревизия на законодателството, свързано със закрила на децата при съобразяване с принципите на „Конвенцията за правата на детето“ чрез:

– Отмяна на „Закона за социалните услуги“;

– Ревизия на „Закона за закрила на детето“;

– Премахване на практиката за извеждане на деца от биологичното семейство.

– Контрол върху дейностите на администрациите, свързани с проблемите на децата.

Засилване на ролята на българското училище, която за нас е ключова. Ние сме за патриотично обучение и възпитание с цел съхраняване и утвърждаване на българската национална идентичност. Тази цел се реализира с приоритетно изучаване на българския език и литература, историята, географията, българските обичаи, традиции и фолклор.

Ще работим усилено и за запазване на мрежата от детски и учебни заведения в малките населени места като защитени от държавата.

Убедени сме, че всяко дете в България заслужава безплатно здравеопазване. Категорични сме, че лекарствата за всички до 18-годишна възраст трябва да са безплатни.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Областния комитет на ВМРО - област Пазарджик честити празника на всички български деца!

Децата са бъдещето и богатството на България, затова тяхното възпитание и отглеждане е основно направление от нашата политика.– Ние ще се борим за насърчаване на отговорното родителство и подпомагане на семейства, които полагат пълноценни грижи за децата си.- Подкрепа за деца, които показват високи резултати в училище.- Безплатни детски градини и […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703