Доц. Михов: Търсим национално помирение, то ще започне от патриотичните сили

0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Конституционните промени са главният инструмент за смяна на системата, смята зам.-председателят на ВМРО.

Целта ни не е да бъдем вождове, да влизаме в парламента и да ставаме министри, а да служим на Отечеството. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който също така посочи „обединение на базата на патриотизма и консервативните ценности“ като един от вариантите пред партията за явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли.

Най-логично за ВМРО е да се яви на тези предсрочни избори самостоятелно. Не се страхуваме от нищо, спокойни сме и няма от какво да се срамуваме, заяви зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в студиото на „Денят ON AIR.

Това е от позицията на над 116 хил. избиратели, които гласуваха за ВМРО в една тежка изборна кампания, и от позицията на най-голямата политическа сила в патриотичния сегмент, добави той. 

Но след този 27-дневен парламент, който беше манифестация на политическия егоизъм, на политическата конфронтация, този къс парламент, който показа единствено политическата импотентност на треторазрядните политически играчи, които дефилираха на сценатасе поставя въпросът за отговорностите пред страната, изтъкна доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Хората според него искат авторитети и парламент, който да е много по-различен от 45-ия. От ВМРО предлагат:

Търсене на съгласие, търсене на национално помирение. Това е много необходимо на фона на това, което видяхме този месец и то ще започне от патриотичните сили. Ние се обръщаме към патриотичните сили, които са и по идеи, и по избиратели най-близки до нас, обяви зам.-председателят на ВМРО.

И посочи, че в едно патриотично обединение биха влезли партиите от бившата коалиция „Обединени патриоти“ – НФСБ и „Атака“, но и „Воля“ и КОД. Формулата за такова обединение е следната:

Мнението ни е, че вождовете се карат и страдат общите интереси. Затова Каракачанов даде предложение, той е готов и апелира лидерите на патриотичните сили да направят крачка встрани и да дадат път на младите, да дадат път на обединението на хората, каза събеседникът на Ганиела Ангелова.

Приоритетите на ВМРО и на евентуалното патриотично обединение ще са справяне с демографската кризаподкрепа на средния и дребния бизнес, както и насочване на геополитическата ориентация на страната към българските национални интереси, а не към „робуване на Изток и на Запад“. И на последно място – конституционни промени, които са главният инструмент за смяна на системата, посочи доц. Михов.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

107 години от рождението на Борис Христов

Всичко, което съм правил, правя и ще бъде направено е предназначено за България!Борис Христов Борис Христов е роден на 18 май 1914 г. в Пловдив. Той дава изключително много на България дори тогава, когато управляващите се отричат от него и го заклеймяват като родоотстъпник.  Днес на името на великия артист е […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703