106 години от арменския геноцид

1 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Само 2 години след зверския геноцид над българите в Одринска Тракия, Турция в типичния за нея стил извършва още по- голям погром, но този път над над арменския народ.През 1915 година по време на първата световна война са избити над 1 милион арменци в Османската империя. Етническото прочистване заличава напълно арменското население от изконните му поселения в Западна Армения.Успелите да се спасят се разселват по целия свят, включително и в България. Техни наследници са арменската общност, която живее у нас и днес. Приети радушно и със съчувствие от българите, те стават лоялни поданици на новата си родина , а много от тях воюват за свободата на братския български народ.Арменците в България са пример за интегрирана общност и не само, че не будят лоши чувства, но с трудолюбието и находчивостта си получават нашата доброжелателност и признание.
Пейо Яворов прочувствено ги характеризира в поемата си ,,Арменци,,“Изгнаници клети, отломка нищожна,от всякога храбър народ-мъченик,дечица на майка робиня-тревожна и жертви на поглед чутовно велик“
Няма да забравим и няма да простим геноцида над арменския народ, извършен по заповед на турското правителство, от редовна турска армия, башибозук и разбойнически банди в Османската империя.На 24 април 1915 година в Истанбул (Цариград)  стотици арменски интелектуалци, учители, лекари и политически деятели са арестувани и скоро след това – екзекутирани.Така започват нечуваните кланета на повече от 1 милион и половина арменци, които са в границите на Османската империя.
Турция и до днес не признава за това престъпление. Дори и днес с турска помощ азерите избиват и прогонват арменци от техните земи. С безкрайната си наглост от ДПС призовават за смирение и помирение. Но забравят, че преди да има помирение първо трябва на има извинение и да се поиска прошка. Дори и днес националните предатели от Народното събрание отвориха широко вратите за вмешателство на ислямистка Турция в нашата държава. Дори и днес някои от народните представители начело с новата им Председателка възпрепятстват почитането на арменския геноцид. Избрахме си едно сборище от безскрупулни национални предатели.  Позор! Позор! Позор!

Бог да пази България!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Младежката организация на ВМРО- Пазарджик проведе събрание на 24.04.2021г

Младежката организация на ВМРО- Пазарджик проведе събрание на 24.04.2021г. в клуба на Организацията. Бе избрано ново ръководство в състав: Председател Симона КоприщеноваЗам. Председател Ралица ДимчеваСекретар Нели ВеселиноваМладежите заявиха своето намерение да работят активно за популяризиране на идеалите на ВМРО в обществото. Обсъдиха се и много нови инициативи, които ще бъдат реализирани […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703