Кузо Божинов- след изборна равносметка

1 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Изборите отминаха и е време за равносметка. А когато усилията не са довели до желания резултат трябва да потърсим причините. И причините е редно всеки да потърси първо в себе си.Наскоро ми беше отправен един упрек към дейността на ВМРО, че патриотизма вече не бил на мода, че от Македония никой не се интересува и ние трябвало да бъдем по- гъвкави, защото хората се интересуват от доходите си и искат да живеят по- богато. Винаги, когато някой ми казва да съм гъвкав си представям гъвкав и слузест червей и сравнението никак не ме удовлетворява. От друга страна ние от ВМРО отчитаме желанията и нагласите на българите. Желанието за по добър живот е естествен стремеж на всеки човек, а държавата е организираната форма за осъществяване на стремежите на всеки народ. Какво направи ВМРО за доходите в управлението? -Повишихме най- ниските пенсии на пенсионираните за трудов стаж.- Повишихме заплатите в много сектори.- Въведохме редица мерки, които да се отразяват благоприятно върху доходите на хората.Обаче за цялостното благосъстояние на един народ се изисква много дълга и последователна работа в управлението. За да бъде богат един народ патриотизма е нормата, която трябва да бъде последователно следвана. Патриотизма включва всички действия за благополучие на собствения ти народ. Не е възможно да работиш за българския народ ако повече се влияеш и впечатляващ от интересите на другите народи. От друга страна всяка силна държава се стреми да има влияние извън границите си. И ако оставим емоцията прагматизма изисква да гледаме към Македония и другите съседни страни където имаме интереси защото това също е свързано с осигуряването и защитата на по- добрия живот към, който се стремим.Значи ВМРО има еднакви цели с мнозинството българи. Фундаменталната разлика идва от начина по- който да бъдат осъществени целите.Много политически формации получиха подкрепа със заблуди и предложения, които  са обратно пропорционални като резултат на обещанията за по- добър живот.Имам една любима мисъл от един политик от Западна България , които изгуби блестящата си кариера, защото каза истината. Той казваше, че всеки политик трябва да говори не това, което ще се хареса, а това, което вярва, че е правилно, а избирателите да преценяват. Той изгуби битката в настоящето ни словата му оставиха светла диря в изтерзаните души и правотата му предстои да бъде преоценена.Та нашата грешка виждам не в пътя, който сме избрали, а в това, че не стигнахме до сърцата на повече българи.Ние сме ВМРО и винаги ще продължаваме да се борим за благополучието на българите. Мили сънародници моля добре обмисляйте това, което ви агитират всички партии, премисляйте очакваните ефекти и следствия и ги сравнявайте с политиките на другите държави и отминали времена.България над всичко, защото тя си е наша и защото ние българите сме България!

Мислете и милейте за себе си и нашите деца!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Кузо Божинов- след изборна равносметка

  1. Тъй като няма как да сме сигурни, в които и да било политически обещания, на която и да било партия, политикът от Западна България е бил прав, избирателите ПРЕЦЕНЯТ и те прецениха – да не Ви включат в парламента.

  2. И в Западна България преценят, но всички виждаме, че са заблудени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

200 години от рождението на Георги Раковски

,,Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добродетели,, Георги Сава Раковски, (по рождение Съби Стойков Попович), е бележит публицист, писател, историк, етнограф и създател на революционното движение за освобождение на България. Роден на 14 април 1821 г. в гр. Котел в заможно семейство. Родственик с Богориди и Мамарчеви. Учи в Котел, после […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703