Кузо Божинов- след изборна равносметка

1 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Изборите отминаха и е време за равносметка. А когато усилията не са довели до желания резултат трябва да потърсим причините. И причините е редно всеки да потърси първо в себе си.Наскоро ми беше отправен един упрек към дейността на ВМРО, че патриотизма вече не бил на мода, че от Македония никой не се интересува и ние трябвало да бъдем по- гъвкави, защото хората се интересуват от доходите си и искат да живеят по- богато. Винаги, когато някой ми казва да съм гъвкав си представям гъвкав и слузест червей и сравнението никак не ме удовлетворява. От друга страна ние от ВМРО отчитаме желанията и нагласите на българите. Желанието за по добър живот е естествен стремеж на всеки човек, а държавата е организираната форма за осъществяване на стремежите на всеки народ. Какво направи ВМРО за доходите в управлението? -Повишихме най- ниските пенсии на пенсионираните за трудов стаж.- Повишихме заплатите в много сектори.- Въведохме редица мерки, които да се отразяват благоприятно върху доходите на хората.Обаче за цялостното благосъстояние на един народ се изисква много дълга и последователна работа в управлението. За да бъде богат един народ патриотизма е нормата, която трябва да бъде последователно следвана. Патриотизма включва всички действия за благополучие на собствения ти народ. Не е възможно да работиш за българския народ ако повече се влияеш и впечатляващ от интересите на другите народи. От друга страна всяка силна държава се стреми да има влияние извън границите си. И ако оставим емоцията прагматизма изисква да гледаме към Македония и другите съседни страни където имаме интереси защото това също е свързано с осигуряването и защитата на по- добрия живот към, който се стремим.Значи ВМРО има еднакви цели с мнозинството българи. Фундаменталната разлика идва от начина по- който да бъдат осъществени целите.Много политически формации получиха подкрепа със заблуди и предложения, които  са обратно пропорционални като резултат на обещанията за по- добър живот.Имам една любима мисъл от един политик от Западна България , които изгуби блестящата си кариера, защото каза истината. Той казваше, че всеки политик трябва да говори не това, което ще се хареса, а това, което вярва, че е правилно, а избирателите да преценяват. Той изгуби битката в настоящето ни словата му оставиха светла диря в изтерзаните души и правотата му предстои да бъде преоценена.Та нашата грешка виждам не в пътя, който сме избрали, а в това, че не стигнахме до сърцата на повече българи.Ние сме ВМРО и винаги ще продължаваме да се борим за благополучието на българите. Мили сънародници моля добре обмисляйте това, което ви агитират всички партии, премисляйте очакваните ефекти и следствия и ги сравнявайте с политиките на другите държави и отминали времена.България над всичко, защото тя си е наша и защото ние българите сме България!

Мислете и милейте за себе си и нашите деца!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Кузо Божинов- след изборна равносметка

  1. Тъй като няма как да сме сигурни, в които и да било политически обещания, на която и да било партия, политикът от Западна България е бил прав, избирателите ПРЕЦЕНЯТ и те прецениха – да не Ви включат в парламента.

  2. И в Западна България преценят, но всички виждаме, че са заблудени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

200 години от рождението на Георги Раковски

,,Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добродетели,, Георги Сава Раковски, (по рождение Съби Стойков Попович), е бележит публицист, писател, историк, етнограф и създател на революционното движение за освобождение на България. Роден на 14 април 1821 г. в гр. Котел в заможно семейство. Родственик с Богориди и Мамарчеви. Учи в Котел, после […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703