Стоян Влахов- представи своите книги

0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Писателят Стоян Влахов, който е кандидат за народен представител, представи своите книги – „Комита“ и „Внучката на дядо Никола“ пред пазарджишка публика. Това се случи на 10 март в арт – кафе Ezoligencia в Пазарджик.

Събитиетито бе организирано от областния комитет на ВМРО – Пазарджик и официално  открито от Кузо Божинов, също кандидат за народен представител.

Стефан Балабанов- водач на листата на ВМРО поздрави писателя за неговото творчество, което предава народната памет на съвременното общество и възпитава младежите в любов към Родината. 

Авторът призна, че е открил дарбата си преди няколко години, а дълго време не е смеел да излее мислите си. „По професия съм филолог, но животът ми се стече така, че не бях дълго свързан с тази специалност. Когато навърших 60 г. реших, че трябва да разкажа тези истории. Те са част от моя роден край и трябва да стигнат до младите, които в бъдеще ще могат да ги разказват и на своите деца. По този начин пазим традициите и показваме, че народната памет се опазва с нашата памет. “ – разказа Стоян Влахов.

В първата от двете книги се разказва за историята на Априлското въстание и последвалите събития в селата Калугерово, Лесичово и други селища от региона, които са взели дейно участие в подготовката на въстанието. „Внучката на дядо Никола“ за първи път се среща с пазарджишка публика и е художествено пресъздадена житейската съдба на девойка, която става жертва на похищение от турския поробител.

„Това е било нещо често срещано по времето на турското иго. “ – казва Стоян Влахов. „Днес се опитваме да бъдем политкоректни и наричаме робството с други имена, но и момичета, и момчета са били отвличани в онези векове. Момичетата, за да бъдат предадени в нечий харем, а момчетата, за да станат еничари и да воюват срещу собствения си народ.“

„Безбройните страници, минали пред очите ми от детските години до ден днешен, вече дават плод, резултат от натрупаната литуратурна култура, от богатите впечатления, от сериозния житейски опит, от мислите, чувствата и преживяванията, подредени грижливо в паметта ви и в емоционалната ми сфера. „Внучката на дядо Никола“ е една малка книга за памет и една добра книга за четене. Има време за четене, има време и за писане“. – казва Стоян Влахов.

Стоян Влахов е роден през 1953 година в село Калугерово, община Лесичево. Женен с две деца и три внука.Придобива Висше образование от ПУ Паисий Хилендарски, със специалност – Българска фиология. Работил като учител, кадрови офицер от МВР и министерството на правосъдието. Офицер от резерва. Член на управителния съвет на спортен клуб Спартак –Пазарджик за подготовка на кикбоксьори и каратисти. Автор на две патриотични книги: ,,Комитата,, и ,,Внучката на дядо Никола,, в момента е част от гражданската квота в листата на ВМРО. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Стефан Балабанов се срещна със застъпници от гр.Брацитово.

Водачът на листата на ВМРО Стефан Балабанов се срещна със застъпници от гр.Брацитово.На срещата присъства и правнукът на дядо Мильо Колев, който по време на априлското въстание води преговори с Хасан паша обкръжил града с редовна турска войска.Благодарение на дядо Мильо Брацигово не е изклано и не е опожарено.На срещата се […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703