Джамбазки срещу поредното пробутване на Истанбулската конвенция

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Моята страна, България, е една от държавите, които отказа да ратифицира Истанбулската конвенция въз основа на националното си законодателство и на база проведен дебат. Има решение и на Конституционния ни съд. Нашата позиция е категорична. Няма как тази конвенция да бъде приета от нас и приложена в България.

Това заяви българският евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки в свое изказване в ЕП във връзка с настояването отново на Европейската комисия да се налагат санкции на страните членки на ЕС, които не са ратифицирали спорния документ.

Това е в разрез с основния принцип, по който работи ЕС – споделената отговорност и суверенитета на страните членове, каза Джамбазки и е категоричен, че идеята за наказания на държавите членки е неприемлива.

Той заяви, че това настояване на ЕК е стъпка в посока федеративна Европа, което показва, че много поуки от Брекзит не са научени.

Джамбазки сподели и наблюдението си, че натискът за ратифициране на Истанбулската конвенция се проявява във всеки един документ на Европейския парламент. Каквито и титанични документи да се обсъждат като например риболова в Северно море или съдържанието на соса за дюнер, рано или късно се появява Истанбулската конвенция, даде пример евродепутатът.

Той се обърна и към ЕК с думите:

Впечатлен съм от Вашето упорство, колеги, но мога да Ви уверя, че последователната позиция на България ще продължи да бъде против ратификацията на Истанбулската конвенция. Този документ противоречи на наши национални разбирания, традиции и на законодателството ни.

Българският европейски представител е категоричен, че настояванията на брюкселските чиновници е политически натиск върху националните правителства – законно избрани от своите граждани.

Джамбазки припомни, че Европейският съюз е повече от международна организация, но по-малко от федерална държава и трябва да остане такъв. И призова в работата си депутатите в ЕП да се съсредоточат върху решаването на важните въпроси – тези, които засягат правата и законните интереси на гражданите на държавите от Европейския съюз. Той посочи, че това са миграционната криза и икономическите и социални предизвикателства.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

инж. Георги Коприщенов посети десетки възрастни хора

Общинският съветник и председател на ВМРО в община Пазарджик инж. Георги Коприщенов посети десетки възрастни хора в областния град. Пенсионерските клубове получиха от патриота ръчно изработени мартеници в цветовете на българския трибагреник – бяло, зелено, червено. С тях бяха раздадени и картички, в които се напомня легендата и от кога започва […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703