КАРТА БЪЛГАРИН

1 0
Read Time:3 Minute, 6 Second

Никой не може да отрече, че с участието на ВМРО в управлението на държавата на общественото внимание се представиха много идеи, които са новост в политическия живот, а някои от тях са били само мечти пред години.

ВМРО задава нов курс в държавните дела- това е ясно!

 Погледнато цялостно всяко една идея не е сама за себе си , а се явява част от една целенасочена и патриотична стратегия за развитие на България и превръщането и в силна и просперираща страна. Една от тези идеи е създаването на карта „българин„.

Както някой в зората на нашата демокрация беше казал, че Македония е най- романтичната част от нашата история, така и сега някой ще каже, че тази карта е обвита в романтизъм и емоции и е далече от прагматизма и съвременните нужди на хората. Нека да поразсъждаваме дали това е така.

Вярно е , че за всеки истински българин Македония е емоция. Емоция е защото от незапомнени времена тя е била люлката на българския дух и от там започва българското възраждане. Всеки български род ако не е свързан по произход с Македония е участвал за нейната, но е по- правилно да се нарече за нашата си българска свобода там. На практика Македония е втората българска държава на балканския полуостров с преобладаващо българско население по произход, а и по съзнание за част от него. Но до тук с емоциите!

Карта “българин“ ще бъде български документ за самоличност, който ще дава право за пребиваване в страната, за работа, за образование. Тя няма да дава право за гласуване и няма да противоречи на никоя от европейските норми. Подобни практики има в други държави членове на Европейския съюз. Полша и Гърция по този начин приобщават своите сънародници, които живеят в чужди държави.

Всяка страна се стреми да има своето влияние възможно по- далече извън своите граници. Ние българите освен нещастието имаме и привилегията да имаме големи български общности извън граница. Македония, Сърбия, Албания, Украйна, Русия, Казахстан, Румъния, Гърция , Турция, Всички европейски страни, САЩ, Канада и Латинска Америка. Почти навсякъде по света има българи. Когато България защитава и покровителства тези български общности те ще бъдат мост за добри отношения между нашите страни. По този начин всички българи ще се радваме на добро отношение там, на сътрудничество, на сърдечен прием, на добри търговски и културни взаимоотношения.

От друга страна в България свободно ще присъстват българи, които са близко културно до нашия мироглед, вместо това да бъдат хора, които не разбират нашата култура и допи са враждебно настроени към нас. Въпреки, че страната ни се напуска от много българи в търсене на работа у нас в определени сектори има недостиг на квалифицирана работна ръка. И понеже икономиката вакуум не допуска по добре е тези нужди да се запълнят от българи от чужбина. Много населени места у нас са напълно обезлюдели и нашите сънародници могат да им вдъхнат нов живот. Демографския ни проблем е осезаем и сериозен. Ние имаме нужда от българи, при които раждаемостта е по- висока от тук, а и много често тяхната любов към България е по- силна от тази на някои  живеещи в  страната българи.

Карта “българин“ е нов подход в разрешението на редица български проблеми! Тя не е само емоция, тя е и прагматизъм. Тя е решение, което пряко или косвено ще окаже своето благотворно влияние върху всеки от нас. Тя е една от крачките на България по пътя към нашата сила, достойнство и просперитет.

Това е политиката на ВМРО!  Патриотична и ефективна, защото патриотизъм освен гордост значи и  просперитет конкретно за нас, за всеки българин!

Карта “българин“ е за България, а България е над всичко!

Бог да пази България и да вдъхва сили на всички, които работят за нейната слава и величие!

Кузо Божинов

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори ВМРО ще отиде на изборите с изпълнени обещания, със защита на българските национални интереси и с едно спокойствие да гледа избирателите право в очите. Надявам се, че това е силата […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703