ИЗБОРИ 2021

2 0
Read Time:6 Minute, 28 Second

Отново идват избори!
Ще избираме свои представители в събранието на народа!
Да имаш право да избираш е естествен стремеж към свобода на всеки човек. Но разликата от това да избираш на посоки и това да направиш осъзнат, разумен, полезен и градивен избор е огромна и изисква подготовка и отговорност. Както всеки избор в живота и този носи след себе си последствия за нас и за хората, които обичаме. Затова за да бъде избора ни правилен трябва да притежаваме необходимия капитал от знания, умението да наблюдаваме, да сравняваме, да оценяваме и да извличаме поуки.
Всеки избор е съпроводен с определена емоция и страст, които понякога се засилват и нажежават, особено когато избираме хора, от които зависи съдбата ни. Важни и отговорни са тези решения, защото са свързани не само с нас, но и с бъдещето за нашите деца, семейство, близки, приятели, дом, занятие, град, Родина , всичко което е важно за българина.
И понеже изборите са важен избор, емоциите са много.
Много са и подводните камъни!
Много са препятствията пред правилния избор защото има среди, които искат да използват нашите емоции и да ги насочат в желаната от тях посока. Стремят се да приспят способността ни да разсъждаваме. Те рушат градивните ни сили, разпиляват ги, противопоставят ни за да могат да неутрализират волята на народа.
Тактиките са разнообрази и в различни, комбинации, но ако внимателно следим процесите ще разпознаем някои от тях, които вече сме виждали, само че префасонирани и лустросани. Ето и някои от тях:
1. Отклоняване на вниманието от важните теми с раздухване на маловажни, но за сметка на това ожесточени спорове. Примерите са много, но ще посоча само темата за ваксинирането. Отговорете си общо метода на ваксинирането като цяло донесъл ли е ползи на цялото човечество и има ли по –добро средство за предпазване от заразата в момента. И ако вниманието ви е насочено основно към този спор няма ли да пропуснем и други важни за нас неща?
2. Представяне на нов месия. Тук важи правилото „никой не може да ти даде това, което мога да ти обещая аз“. Когато извадиш “нова личност“ имаш предимството този нов образ да не е “опетнен“ от работни грешки и да няма много противници, каквито неминуемо се събират ако участваш в управление. Тук трябва само да проучим, за този нов образ какъв е бил преди това. Какви позиции е взимал по важните за нас теми? Харесва ли ни това, което е правил преди? Подготвен ли е да изпълни това, което ни обещава? Така ще стигнем много по- близо до неговата същност и ще разгадаем намеренията му.
3. Едно от най-силните оръжия срещу народовластието е да бъде втълпено на най- много хора, че от нас нищо не зависи. По този начин тежестта на неграмотните гласоподаватели ще бъде решаваща. Противодействието е възможно, само ако достатъчно на брой българи милеещи за Родината отидат да гласуват.
4. Предлагане на неща, които се харесват на хората, чрез заблуда. Едно от тях е намаляване на броя на народните представители, защото така щели да се икономисат държавни средства от плащане на заплати на по- малко хора. Но ако запитате нормален човек дали иска мнението му да бъде взимано под внимание всеки ще отговори, че иска. И как става мнението на повече хора да бъде чуто- разбира се с по- голяма представителност в народното събрание. Защото когато депутатите са повече, тогава всяка по-малка група от хора ще си има представител който да решава от тяхно име. Така повече политически възгледи ще могат да участват в изработката на закони. Икономията от по- малкото заплати ще е нищо в сравнение с евентуалните щети от насочване на държавата по- път по който не желаем.
Друга такава тема е гласуването по пощата и електронното гласуване, които съвсем наскоро доведоха до огромно сътресение, недоверие и противопоставяне в държавата, която наричаме най-голямата демокрация. Това по никакъв начин не е пътя до повишаване на избирателната активност. Говори се че изборите не са честни, но липсата на честност не е от начина на работа на комисиите по изборите. Във всяка избирателна комисия има представители на различни политически сили и наблюдатели. Преброените бюлетини се съхраняват, а копие от протокола получават всички. В последствие всички протоколи се сканират и публикуват. Значи контрола е общодостъпен за всички. Гласуването по пощата ще донесе толкова тъмнина и извращения, че ще опорочи народния вот.
Следващата апетитна тема е за получаване на възнаграждения както в напредналите европейски страни. Интересното е, че в повечето случаи подобни предложения идват от групи, които имат личен принос за по- лошото финансово и стопанско положение на страната. Разликите идват от различните икономически и социални процеси, които са протичали в съответната страна. В България също има много възможности за развитие и трябва да ги търсим. Най-важното е да си отговорим на въпроса къде бихме живели по- добре и по щастливо с това, което имаме, а не да сравняваме стойността на различните парични знаци.
Залогът е голям и затова и арсеналът от заблуди е подобаващ. Остава въпроса как да се справим за да не бъдем излъгани?
Аз ще споделя с вас , кой е моя начин за оценка и избор. Когато става въпрос за държавата , за големи теми и за неща, които не разбираме най- добре е да ги приравним към нашата си мерна единица, към познатата ни скала.
Ето за да си отговоря, кое е добро за държавата е необходимо да си отговоря, кое е добро за моето семейство.
– За моето семейство е добро да бъдат подпомагани всички деца. ВМРО направи така, че всички български деца да бъдат подпомагани от държавата. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е добре да бъдат подкрепяни възрастните хора. ВМРО вдигна ниските пенсии на възрастните хора. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е добре да има сигурност и защита за да живее спокойно. ВМРО подобрява състоянието и организацията на армията и полицията. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е добре да бъде подготвено за справяне при бедствия и нападение. ВМРО е за връщане на наборната казарма като подготвителна и възпитателна институция и за военното обучение в училище. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е добре да знае своята родова история за да бъде тя вдъхновение и поука. За моето семейство е добре никой да не изкривява и лъже за това което сме. ВМРО защитава българската история и българското достойнство и не допуска фалшификации и погазване на истината. ВМРО подкрепя Македония, само ако това е на база взаимното зачитане и истината. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е важно да подкрепяме роднините си. ВМРО подкрепя и защитава всички български общности по света. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е важно да живеем в нормална семейна и човешка сведа и да не допускаме никакви извращения във възпитанието. ВМРО е срещу всякакви действия насочени срещу семейните ценности и човешката същност на мъжа и жената. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е важно родолюбието и българщината. ВМРО се бори за насърчаване на родолюбието и българщината и ги брани от всякакви посегателства. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е важна православната вяра, която ни е съхранила като български народ. ВМРО е срещу посегателствата над нашата вяра от различни лъжеучения и външни сили с користни намерения. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е важно образованието и вярваме, че само знаещия човек може да решава правилно. ВМРО предлага само грамотни хора да могат да гласуват. Аз харесвам и избирам тази политика!
– За моето семейство е важно да си защитава интересите и позициите. ВМРО защитава българските интереси и стопански позиции. Аз харесвам и избирам тази политика!
Списъка може да бъде много дълъг, но разсъжденията и отговорите трябва да си бъдат ваши. Мислете мили сънародници, премисляйте , решавайте и гласувайте! Гласувайте за вашите семейства и за България!
Кузо Божинов

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

161 години от рождението на генерал Георги Вазов- героя от Одрин

Георги Вазов е роден на 17 януари 1860 година и е едно от деветте деца на Минчо и Съба Вазови от гр. Сопот. Главна роля за изграждане на характера на Георги, както и на неговите братя и сестри, изиграват неговите майка и баба. Баща му – търговец, често пътува по работа, […]

Отдел поддръжка:

Тел: +359878957703